Xbox One vine cu un procesor AMD de 1,75 Ghz 8 core APU(2 Quad Core Jaguar modules), cu un hard de 500GB, o memorie de 8 GB DDR3, Wi-Fi, 3 porturi USB 3.0 si un port HDMI.

Ce trebuie sa stim despre Xbox One
Nu ne va permite sa jucam jocurile pentru Xbox 360. Asta deoarece partea hardware este total schimbata. Cei de la Microsoft spun ca sunt cautarea unei solutii pentru aceasta problema, insa nu avem nici un raspuns oficial inca. Totusi, puteti conecta vechiul Xbox 360 la Xbox One, deoarece vine dotat cu o mufa HDMI.

Functioneaza si offline. Aceasta este o imbunatatire considerabila. Daca la inceput, cei de la Microsoft afirmau ca poti juca jocuri doar fiind online pe platforma, in cele din urma s-au razgandit si printr-un simplu patch prin care setezi consola la inceput poti sa stai numai offline.

Sistemul Kinect a fost foarte mult imbunatatit. Noua versiune Kinect iti poate afla bataile inimii si expresia fetei. Poate urmari 6 persoane in acelasi timp asa de bine incat poate identifica expresia fetei a 6 jucatori. Cred ca prin aceasta imbunatatire, incet-incet ne indreptam catre o cu totu noua era a jocurilor video.

Nu mai esti nevoit sa astepti pana ce consola isi va face update-urile. Daca consola este conectata permanent la internet, ea isi va descarca si instala update-urile atunci cand nu este folosita. Asadar, nu mai esti nevoit sa astepti cand deschizi consola.

Vei beneficia de o multime de jocuri create exclusiv pentru Xbox One. Microsoft ne-a obisnuit cu astfel de jocuri exclusiviste doar pentru Xbox, un exemplu clar ar fi Forza MotorSport 4, insa de aceasta data, pentru Xbox One varietatea este mult mai mare. Pentru o buna promovare si pentru a se asigura ca Xbox One se va bucura de succes macar cat Xbox 360, cei de la Microsoft vor lansa o lista de cel putin 20 de jocuri exclusive doar pentru Xbox One. Printre ele se numara: Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Killer Instinct, Titanfall si multe altele.

Vei beneficia de comenzi vocale avansate. Pur si simplu poti vorbi cu consola 🙂 . La Xbox 360, inainte de a utiliza comenzi vocale trebuia deschizi aplicatia Kinect si sa utilizezi meniul. La Xbox One este de ajuns sa zici”Xbox on!”, iar consola se va deschide.

Poti sa joci jocul preferat, dar in acelasi timp sa te uiti si la TV. Poti folosi functia Snap pentru a pozitiona pe ecran emisiunea favorita intr-o parte, iar jocul va fi afisat pe restul ecranului.