Ultrabook HP ENVY 4-1202ea TouchSmart

31963

Ultrabook HP ENVY 4-1202ea TouchSmart este un ultraportabil cu un design curat, cu Microsoft Windows 8 preinstalat, o aranjare excelenta o porturilor disponibile si o buna asezare a tastelor.

Singura problema care merita mentionata si dezbatuta la acest ultrabook HP ENVY 4-1202ea TouchSmart este greutatea acestuia. Digitizerul pentru touchscreen, suportul pentru touch si celalalte accesorii de calitate incorporate in acest echipament adauga foarte mult la greutate ajungand in final sa cantareasca 2.1KG cu incarcator cu tot avand dimensiunile (W x D x H): 342.2 x 237.2 x 23 mm.

Greutatea acestuia e destul de mare luand in considerare ca are o diagonala de doar 14 inch si se doreste a fi un ultraportabil de top.

Daca putem insa trece peste greutate mai departe vom descoperi doar lucruri bune despre HP ENVY 4-1202ea TouchSmart. Cursa de apasare a tastelor este foarte scurta insa scrisul devine placut odata ce te-ai obisnuit, la fel se intampla si pe partea de touchpad, acesta este foarte precis si placut la atingere.

Ultrabook-ul HP ENVY 4-1202ea TouchSmart are un aspect foarte impresionant datorita in special carcasei cu aspect metalic si un nivel de functionalitate pe masura. Prin tehnologia HP CoolSense putem considera ca ultra-portabilul vine cu un sistem de aer conditionat inteligent incorporat reusit sa regleze temperatura in functie de gradul de utilizare, forja si temperatura ambientala.

Ultrabook HP ENVY 4-1202ea TouchSmart vine cu un SSD datorita caruia sistemul de operare booteaza foarte rapid si nu exista deloc timpi morti la incarcare. De mentionat ca hard-ul SSD e de doar 32GB, suficient pentru sistemul de operare dar este suplimentat de un al doilea hard-disk de 500GB pentru a avea suficient spatiu la dispozitie.

Un alt accesoriu demn de mentionat este sistemul audio incorporat Beats Audio™, format din doua difuzoare si de un subwoofer. Prin camera Web HP TrueVision HD apelurile video sunt foarte reusite chiar si in conditii de lumina slaba. Acest ultrabook vine cu display-ul de 14 inch la o rezolutie nativa de 1366×768 px.

Pe partea de adaptor grafic intalnim modelul Intel HD Graphics 4000 care in combinatie cu rezolutie nativa ne ofera access la o gama larga de jocuri insa nu de ultima generatie, nu la detalii decente cel putin. Dar desigur, la achizitonarea unui ultrabook gaming-ul trebuie pus pe ultimul loc. De mentionat aici ca filmele 1080p ruleaza fara probleme datorita chipset-ului video si procesorului foarte performant.

Pe partea de CPU intalnim un procesor Intel® CoreTM i5 3337U la 1800 MHz si 3MB memorie cache. Nici pe partea de memorie RAM nu stam deloc rau, avem la dispozitie 8GB RAM DDR3. In privinta autonomiei avem o baterie pe 4 celule care asigura o durata de viata de pana la 4 ore de utilizare continua.

Ultrabook-ul dispune de o excelenta aranjare a porturilor disponibile. Avem un port ethernet 10/100mb foarte inteligent gandit care care iese doar cand punem cablul UTP in el. Avem 2 porturi USB 2.0 si un USB 3.0 disponibile, un HDMI si un slot SDHC pentru card de memorie. Ca si tehnologii de conectare avem si Wi-Fi is 802.11 b/g/n, Bluetooth si WiDi onboard.