Ultrabook Asus UX31A-C4027H

asus_zenbook_prime_ux31a-c4027h-5ffb8a414b8eca94

Asus UX31A-C4027H este un ultrabook de ultima generatie lansat de Asus, model care in scurt timp de la lansare a surclasat in topul vanzarilor din gama ultrabook. Ultrabook-ul vine cu Windows 8 preinstalat, versiunea pe 64bit. Extrem de important la acest notebook este hard disk-ul de tip SSD instalat in aceasta unitate cu o capacitate de stocare de 256GB.

Dimensiunile (W x H x D): 325 x 18 x 226 mm alaturi de greutatea de doar 1.46Kg si o autonomie de peste 6 ore, recomanda acest ultrabook ca fiind alegerea potrivita pentru cei ce dispun de un buget pe masura si pretuiesc calitatea.

Design

Ultrabook Asus UX31A-C4027H vine pe culoarea Gray Aluminum ce e mai degraba un gri inchis iar rama ecranului de 13.3 inch este de culoare neagra stabilind astfel un contrast placut intre cele doua culori. Fiind un ultrabook este normal ca display-ul sa fie de dimensiuni reduse inca acest display exceleaza prin rezolutia incredibila de care dispune si anume 1920 x 1080 pixeli. Putem astfel viziona orice continut multimedia fara a rata detalii importante la o rezolutie maxima.

Palmrestu-ul este de culoare gri iar touchpad-ul este tot de o nuanta de gri insa mai deschisa, se creaza astfel din nou un contrast placut. Se poate oberva la touchpad lipsa butoanelor fizice, butoanele in acest caz sunt tot de tip touch. Din pacate la capitolul tastatura Asus UX31A-C4027H nu vine si cu o tastatura numerica disponibila insa compenseaza oarecum prin tastatura iluminata integrata.

Specificatii tehnice

Puterea de procesare la Asus UX31A-C4027H este sustinuta de un procesor de ultima generatie IntelĀ® CoreTM i7 3517U de 1.9Ghz bazat pe tehnologia de 22nm. Memoria cache este de 4MB la acest procesor. Alaturi de acest CPU extrem de performant mai avem un chipset video din gama Intel, mai precis un Intel HD Graphics 4000 care se descurca excelent in redarea oricarui continut multimedia, de la filme pretentioase pana la jocuri care nu au cerinte extrem de mari.

Memoria disponibila la acest ultrabook este de 4GB DDR3 la o frecventa de 1600 MHz iar spatiul de stocare disponibil este reprezentat de un SSD de 256GB de mare viteza.

Porturi, comunicatii si tehnologii

Ultrabook-ul Asus UX31A-C4027H beneficiaza de o camera web HD extrem de utila pentru efectuarea apelurilor video. Cititorul de carduri inclus la acest model este extrem de usor de folosit si de instalat. In ceea ce priveste redarea sunetului, acest ultrabook vine cu un sistem audio integrat extrem de performant ce reda sunetul fidel inclusiv in conditii de de redare la nivel maxim. Un minus oarecum la acest model este faptul ca nu beneficiaza de o unitate optica pentru citire sau scriere DVD cel putin.

In ceea ce priveste porturile disponibile avem un port HDMI extrem de util pentru redare continut pe un TV sau printr-un video proiector. Doua porturi USB 3.0 isi fac simtita prezenta, porturi prin care transferul de date nu a fost niciodata atat de rapid. Mai avem si un port miniVGA si o iesire audio.

Pentru conectivitate avem disponibila tehnologia bluetooth versiunea 4.0 dar si un adaptor wireless bazat pe standardul 802.11 a/g/n.