Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W-B-102 este un dispozitiv mobil creat pentru a putea fi folosit oricand si oriunde – grosimea este de 11 mm cand este utilizat ca si tableta si de 20 mm cand este folosit ca si ultrabook. Dimensiunile complete ale gadgetului sunt 331 x 10.9 x 215 mm sau 331 x 19.9 x 249 mm in functie de modul de utilizare. Si greutatea depinde in continuare de acest factor, astfel avem o greutate de doar 1.982 Kg pentru ansamblul complet sau 945 grame pentru tableta.

Ca si nucleu intalnim un procesor Intel® CoreTM i5 modelul 4210U de tip dual core bazat pe arhitectura de 22nm. Acest tip de procesor este din gama ultra-low voltage si garanteaza o autonomie superioara gratie acumulatorului bazat pe 3 celule de tip Li-Ion. Autonomia declarata de producator este de pana la 6 ore si 45 minute. Display-ul este un alt punct forte al acestui Hybrid, intalnim un ecran de 13.3 inch bazat pe un panou IPS ce reda o imagine extrem de clara si culori naturale. Pentru o experienta mai placuta avem parte si de tehnologia TruBrite de la Toshiba si ecranul care este de tip multi-touch Screen 10 puncte. Rezolutia maxima este de 1920 x 1080 pixeli, de tip FULL HD.
Memoria RAM este de 4GB DDR3 ce ruleaza la o frecventa de 1600Mhz. Ca si spatiu de stocare principal avem un dispozitiv de tip SSD cu o capacitate de 128GB, dispozitiv ce sporeste viteza de rurale al laptopului Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W-B-102. Chipset-ul video prezent este produs de Intel si anume modelul Intel HD Graphics 4400 care este ideal pentru vizionare continut multimedia si redare continut 3D insa nu este recomandat pentru jocurile de ultima generatie.

Ca si tehnologii suplimentare amintim prezenta difuzoarelor de tip stereo ce redau continutul audio la o fidelitate inalta si microfonul cu tehnologie de anulare a zgomotului de fond. Totodata intalnim si o camera Web de tip HD cu 5MP, lucru rar intalnim pe laptopuri. Avem si o placa de retea de tip ethernet cu viteze de 10/100MB si un adaptor Wi-Fi. Tehnologia bluetooth incorporata este defapt versiunea 4.0.

Cu siguranta acest ultrabook se dovedeste extrem de util pentru multi dintre noi. Pretul este unul corect, avantajul consta si in faptul ca vine cu Microsoft Windows versiunea 8.1 preinstalat reusind astfel sa economisim o parte din suma pentru achizitionarea ulterioara a unui sistem de operare. Posibilitatile de conectare multimedia pentru Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W-B-102 sunt numeroase, avem un port HDMi pentru conectare la TV sau proiector, 2 porturi USB 2.0 si un port USB 3.0 pentru transferul de mare viteza.