Laptop-Toshiba-L50-A-1D5-07-1024x1024

Toshiba L50-A-1D5 este cu siguranta unul din cele mai vandute notebook-uri de pe piata inca de la mijlocul anului 2014. Desi unii ar putea spune ca acest model este deja usor invechit, nimic mai fals. Cu o configuratie hardware de nota 10 si un design aparte, acest model se dovedeste un best-buy pentru multi dintre noi.

Acest model este dotat cu un ecran de calitate suficient de buna pentru a reda orice tip de continut chiar daca rezolutia in sine este destul de mica, vorbim de o rezolutie de doar 1366 x 768 pixeli, procesorul este potrivit pentru orice, iar placa video are o performanta de nivel mediu. Astfel acest laptop ruleaza orice aplicatie si majoritatea jocurilor noi cu setari HIGH sau MEDIUM. O problema evidenta poate fi memoria de sistem de doar 4GB, care insa poate fi upgradata foarte usor la 8GB, 12GB sau 16GB. Ca si un mare plus putem aminti faptul ca Toshiba L50-A-1D5 vine cu sistemul Windows 8.1 preinstalat, astfel dupa achizitie putem deja utiliza laptopul la orice activitate am avea nevoie.

Toshiba L50-A-1D5 are un design placut chiar daca nu vorbim de nimic extravagant. Acest model vine cu o carcasa realizata integral din plastic chiar daca as fi preferat cu siguranta o carcasa pe alocuri cel putin cu insertii de aluminium, insa pretul ar fi crescut pe masura “dotarilor”. Tastatura include si numpad, iar tastele sunt izolate, pentru o productivitate crescuta cat si curatare mai usoara. Trackpad-ul nu are butoane si colturile pe partea tastaturii sunt rotunjite.

Aceasta tastatura este de tip chiclet si beneficiaza de o cursa perfecta a tastelor si de un raspuns excelent in momentul apasarii acestora. Avand dimensiunea de 15 x 15 mm, tastele sunt foarte comode, iar spatierea de 3 mm asigura faptul ca vei nimeri mereu doar tasta apasata. Nu exista deloc senzatia de “scris pe burete” caracteristica laptopurilor cu carcasa din plastic, nici macar atunci cand se apasa puternic pe taste. Probabil va intrebati daca tastele inserate dispun de lumina integrata, din pacate raspunsul este nu, tastatura nu este iluminata la acest model

Pe partea stanga al laptopului gasim unitatea optica, un port USB 2.0, LAN si mufa de alimentare DC. Ledurile indicatoare sunt pe latura din fata, partea dreapta, deci se pot vedea chiar daca laptopul este inchis. Pentru a opera butonul de oprire/pornire laptopul trebuie sa fie deschis, deoarece butonul se gaseste deasupra tastaturii in coltul de dreapta sus.

La acest model putem gasi in partea dreapta al laptopului panoul care contine 2 jack-uri 3.5mm audio, 2 porturi USB 3.0, HDMI, VGA, gaura de aerisire si slotul de securizare Kensington Lock. Trebuie notat ca se pot conecta 2 monitoare simultan la cele doua porturi, deoarece au lasat o distanta destul de mare intre cele doua, in principiu pentru mufa VGA, care are design foarte vechi, cu suruburi laterale de prindere (inutile la laptopuri).

Este clar ca punctul de atractie al acestui laptop este procesorul quad-core Intel Core i7 – 4700MQ bazat pe arhitectura Haswell (22nm). Acest procesor ofera 4 nuclee fizice si 8 fire de executie in paralel – prin Hyperthreading. Fiecare nucleu al procesorului are o frecventa de baza de 2.4 GHz, frecventa ce creste in mod dinamic prin intermediul tehnologiei Intel Turbo Boost 2.0, ajungand pana la 3.2 GHz pentru toate cele 4 nuclee active, 3.3 GHz pentru 2 nuclee active si 3.4 GHz pentru un singur nucleu activ. Alaturi de procesorul de ultima generatie intalnim si chipsetul video produs de nVidia, 740M, un model destul de popular care nu ofera insa performante grafice remarcabile.

Memoria standard ce vine montata pe acest laptop este de 4GB DDR3 cu frecventa de 1600 MHz. Cu siguranta vei dori sa faci un upgrade cu cel putin inca 4GB memorie.

Bateria este Litiu Ion cu 4 celule si nu poate fi detasabila, ajuta la faptul ca este mai subtire insa pe viitor daca isi va pierde din autonomie nu o veti putea inlocui atat de usor precum la un laptop obisnuit. Aceasta va poate obtine o autonomie de lucru de pana la 4 ore insa acesta lucru depinde foarte mult in ce fel utilizati laptopul.