toshiba-c55-a-silver-5

Toshiba C55-A-16D este un laptop recent lansat care poate sa satisfaca cele mai ridicate pretentii. Desi e mai degraba un laptop multimedia, acesta poate fi folosit atat pentru office cat si pentru gaming datorita specificatiilor tehnice ce permite acest lucru. Cu un design destul de interesant ce imbina argintiul si negru, constructia solida si reputatia unui brand consacrat precum Toshiba in spate, C55-A-16D promite a fi un model de succes.

Pentru a asigura o oarecare simetrie intre culorile folosite, s-a optat pentru negru pentru zona din jurul keyboard-ului si un argintiu pentru capac display. Plasticul folosit este extrem de fin si placut la atingere, colturile usor rotunjite, iar ca un plus putem aprecia faptul ca amprentele nu se “lipesc” de acest model datorita culorii deschise.

Specificatii tehnice

Nucleul din Toshiba C55-A-16D este un procesor Intel® CoreTM i3 model 3120M bazat pe o tehnologie de 22nm. Acest procesor ruleaza la o frecventa de 2.5Ghz si ofera performante maxime gratie tehnologiei Intel Hyperthreading ce face ca cele doua nuclee fizice ale procesorului sa se comporte precum patru nuclee ( doua fiind virtuale ). Memoria RAM disponibila este de 4GB DDR3 ruland la o frecventa de 1600Mhz, memorie suficienta pentru multi dintre noi.

In ceea ce priveste spatiul de stocare disponibil, avem de a face cu un HDD de 750GB de tip SATA la 5400 de rotatii pe minut. Un alt aspect extrem de favorabil la Toshiba C55-A-16D consta in placa video nVidia GeForce 710M cu memorie dedicata de 2GB ce ofera o experienta placuta si in cele mai noi jocuri datorita tehnologiei NVIDIA Optimus.

Display

Display-ul prezent pe Toshiba C55-A-16D este clasicul LCD-LED de 15.6 inch intalnit pe numeroase modele de laptopuri. Ecranul vine la o rezolutie de 1366×768 de pixeli si gratie tehnologiei Toshiba TruBrite reda imaginea intr-un mod placut, unic.

Porturi, comunicatii si multimedia

Pe partea de multimedia laptop-ul vine cu o unitate DVD-RW pentru citire si scriere DVD-uri si CD-uri, o camera WEB de 0.9MP pozitionata deasupra display-ului, pe rama acestuia, dar si un cititor de carduri incorporat, cititor extrem de util adesea cand dorim sa descarcam continutul de pe un card MicroSD sau SD.

Din pacate Toshiba C55-A-16D vine cu un singur port USB 3.0 de ultima generatie si inca doua porturi USB 2.0. Compensam aici insa prin portul HDMI disponibil, port extrem de util pentru redare la TV sau printr-un video proiector. Tot pentru redare continut avem si un port de tip VGA.

In ceea ce priveste comunicatiile ne putem bucura de multe optiuni. Avem astfel un Bluetooth disponibil la acest laptop, un adaptor de tip LAN de 10/100MB dar si o placa de retea wireless ce vine cu ultimele standarte existente: 802.11 b/g/n.

Autonomie

Acest model vine cu un acumulator de tip Li Ion pe 6 Celule, acumulator prin care avem o autonomie de pana la 3 ore in regim de utilizare office. Aceasta autonomie scade insa pana la aproximativ doua ore in mod de utilizare intensa pentru redare continut video HD sau rularea unui joc cu cerinte grafice mari.