toshiba-c55-a-white-4

Toshiba C55-A-144 este un laptop apreciat de foarte multi utilizatori. Despre producator stim cu totii ca este un lider incontestabil in materie de notebook-uri si nu numai. Toshiba a ramas ani la randu in topul producatorilor reusind an de an sa ne surprinda prin inovatie si creativitate cand vine vorba de lansarea unor noi produse.

Toshiba C55-A-144 este un notebook din clasa office care vine la un pret extrem de atragator, pret datorat si faptului ca nu vine cu un sistem de operare preinstalat, dar acest lucru nu trebuie sa ne impiedice sa achizitionam produsul, se poate instala ulterior cu usurinta orice sistem de operare dorim, Toshiba asigura in permanenta asistenta tehnica si pe partea de drivere pentru orice model produs de acestia.

Designul atragator si totodata interesant nu este singurul element demn de luat in considerare la achizitie, o configuratie hardware extrem de echilibrata trebuie luata in calcul chiar daca placa video nu este dedicata si implicit acest sistem nu este potrivit pentru a rula jocuri de ultima generatie.

Laptopul Toshiba C55-A-144 are ca nucleu de procesare un CPU Intel® CoreTM i3 – 3120M ce ruleaza la 2.5 GHz si este bazat pe o tehnologie de 22nm. Memoria cache la acest model de procesor este de 3MB.

Display-ul este de tip TruBrite, tehnologie dezvoltata exclusiv de Toshiba si vine cu o diagonala de 15.6 inch. Datorita acestei tehnologii si nu numai, Toshiba a reusit sa mareasca gradul de portabilitate la acest model care cantareste doar 2.3 KG la dimensiunile(W x H x D): 380 x 30.8 – 33.35 x 242 mm. Display-ul este de tip LCD-LED bazat pe un panou TN la o rezolutie de 1366 x 768 pixeli.

In ceea ce priveste memoria RAM, acest model vine echipat cu 8GB DDR3 la o frecventa de 1600MHz, iar ca spatiu de stocare dispune de un HDD de tip SATA3 cu o capacitate de 1TB. Hard disk-ul ruleaza la o viteza de 5400 RPM. Pentru a mari viteza de lucru la acest sistem putem opta pentru inlocuirea HDD-ului existent cu un dispozitiv de stocare de tip SSD.

Chipset-ul video este un clasic Intel HD Graphics 4000, chipset care este catalogat ca si mediu in privinta performantei sale. Cu acest chipset video putem rula fara probleme continut media FULL HD si BluRay insa la rularea jocurilor de ultima generatie am intampina mari dificultati.

Conectivitatea ne suprinde pe acest model, laptopul dispune un port HDMI, doua porturi USB 2.0 si un port USB 3.0 de mare viteza. Mai avem disponibile de mufele jack pentru conectare MIC si sistem audio dar si un port VGA din vechea generatie.

Avem totodata o unitate DVD-RW si o camera WEB HD de 0.9MP. Placa de retea ethernet este de doar 100MB iar adaptorul wireless cunoaste tehnologia 802.11 b/g/n. Ca bonus acest model vine echipat si cu un adaptor Bluetooth si dispune de o tastatura numerica.