Tableta Serioux S101TAB este un gadget cu functii de baza care vine insa la pachet cu o husa din piele in care avem si o tastatura ce comunica cu tableta prin portul USB. Astfel de facilitati sunt rar oferite de catre producatori la achizitionarea tabletei, pentru acest lucru Serioux au din start un plus la tabletele nu foarte pretentioase.

Despre tableta mai putem aminti ca plusuri si chispet-ul video Mali 400, chipset care duce fara probleme unele dintre cele mai noi jocuri compatibile cu aceasta tableta. Prezenta unui port USB ne asigura conectarea la internet inclusiv in locurile unde nu avem access la o retea wireless, gratie unui stick 3G conectat prin USB putem sa ne conectam automat la internet.

Tableta Serioux S101TAB vine cu un spatiu de stocare intern de 8GB din care doar 6 disponibili utilizatorului, spatiu suficient pentru multe aplicatii, jocuri si chiar muzica.Daca totusi se constata ca acei 8GB nu sunt suficienti, atunci putem cu usurinta sa ne folosim de slotul microSD pentru a extinde aceasta capacitate cu pana la maxim 32GB.

Verifica aici stoc disponibil, configuratii, promotii si pret actualizat!

Avand dimensiunile de 275 x 163 x 6.4 mm si o greutate de doar 600 de grame, Serioux S101TAB este astfel o tableta extrem de usor de utilizat si transportat.

Ecaranul de 10.1 inch are o rezolutie de 1024 X 600 pixeli ce reda formatul HD cu usurinta, iar gratie tehnologiei multi-tocuh, tableta devine ideala atat pentru navigarea pe internet sau citit, cat si pentru gaming sau muzica. Ecranul ofera imagini clare, iar unghiurile de vizualizare sunt extrem de bune avand in vedere ca discutam de o tableta de aproximativ 450RON.

Tableta ruleaza pe sistemul de operare Android 4.0 ( Ice Cream Sandwich) si foloseste un procesor Cortex-A8 de 1,2 Ghz, este defapt un procesor Allwinner A10 ARM care si-a dovedit in timp eficienta si o memorie RAM de 1024 MB. De asemenea placa grafica este suficient de buna ( Multi-Core Dual Mali-400 2D/3D) suportand atat 2D cat si 3D, chiar daca a fost lansata de o buna bucata de vreme. Jocurile merg foarte bine pe ea si datorita tastaturii QWERTY Serioux TAB4ALL jucatul devine o placere pe aceasta tableta.

Din pacate, probabil pentru a putea mentine un pret scazut pentru aceasta tableta, s-a facut rabat pe partea de foto-video. Tableta dispune de o banala camera de 0.3MP in partea frontala, camera ce o putem folosi pentru apeluri video in conditii decente.

In ceea ce priveste sistemul audio folosit, Serioux S101TAB are implementat un difuzor simplu care reda sunetul destul de fidel cand nu este zgomot mare, insa daca utilizam tableta intr-o zona zgomotoasa sunetul va fi inteles extrem de greu. Pentru a evita astfel de situatii avem la dispozitie un slot jack de 3.5 mm prin care putem conecta o pereche de casti. Tot la capitolul de porturi disponibile, Serioux S101TAB dispune de un slot miniUSB pentru incarcare echiapment, dar si un slot HDMI prin care putem conecta cu usurinta tableta la un televizor sau, de ce nu, un video proiector.

Tableta vine cu o baterie de 5000 mAh, care asigura o autonomie de pana la 5 ore in conditii de utilizare medie pentru navigare pe internet, redare clipuri video si muzica.