Tableta Samsung Galaxy Tab 3 este succesorul clasicului Galaxy Tab 2 fiind un model care promite mult pentru fanii Samsung. Aceasta vine in trei variante si anume : 7.0, 8.0 si 10.1 inch. Ca o noutate fata de seria anterioara amintim functia S-Pen si un procesor mai performant : Marvell PXA986 1.20GHz Dual-Core.

Cu niste dimensiuni(W x D x H): 111.1 x 188.0 x 9.9 mm demne de invidiat si o greutate de doar 300grame pentru varianta de 7 inch, tableta devine extrem de usor de purtat si de utilizat. Sistemul de operare folosit la Samsung Galaxy Tab 3 este un Android 4.1.2 Jelly Bean care in tandem cu interfata TouchWiz dezvoltata de Samsung ofera o experienta placuta in timpul utilizarii. Chiar daca este un model nou lansat pe piata, specificatiile tehnice nu sunt tocmai de top, ca o comparatie putem urmari o tableta asemanatoare la pret dar superioara ca performante, Google Nexus 7.

Design

Samsung Galaxy Tab 3 nu difera mult la capitolul design de predecesorul Tab 2, acelasi design tip smartphone inca la dimensiuni superioare. La capitolul finisaje intradevar Samsung a lucrat mai mult si carcasa este complet restilizata, butoanele au forma mai interesanta si este la fel de usor de lucrat cu ele. O alta imbunatatire este reducerea grosimii si a greutatii fata de seriile anterioare desi dimensiunile au ramas in mare aceleasi, acum varianta de 7 inch are o grosime de doar 9.9mm si cantareste aproximativ 300 grame, cu aproape 50 de grame mai putin decat Tab2-ul.

Samsung a dus traditia mai departe la acest model, rama cat mai subtire pentru a scoate display-ul cat de mult posibil in evidenta. Au reusit astfel la acest model sa foloseasca o rama de doar 11mm latime, lucru care contribuie si la o aderenta mai buna in mana, reducand astfel procentul de scapari accidentale.

Specificatii tehnice

Samsung Galaxy Tab 3 este mai degraba o tableta din clasa de mijloc avand in vedere specificatiile tehnice dar si pretul de lansare, este adresata mai degraba publicului larg. Puterea de procesare este redata de un procesor Marvell PXA986 de 1200MHz de tip Dual-Core. Acesta este defapt un procesor de tip ARM Cortex-A9 dual core cu suport integrat pentru conectiunea HSPA+ si un GPU Vivante GC1000 pentru accelerare grafica si 3D. Dupa cum se poate vedea si in benchmarkt-ul de mai jos acest chipset video nu este extrem de reusit fiind depasit de un Tegra 3 prezent pe Google Nexus 7 de exemplu.

Tableta vine cu o memorie de 1GB DDR3 memorie RAM disponibila si spatiu intern de stocare de 8GB ce poate fi extins cu inca 32GB printr-un card microSD.

Foto

Camera foto principala este de 3MP cu autofocus ce ofera o performanta buna si realizeaza fotografii de o calitate superioara. Putem realiza materiale video la un nivel de 30 fps in format HD 720p si avem prezenta si o camera secundara frontala de 1.3MP extrem de utila pentru apelurile video.

Display

Display-ul de pe Samsung Galaxy Tab 3 este de tip TFT la o rezolutie de 1280×800 pixeli cu o densitate de 189ppi si raportul de aspect de 16:10. Ecranul prezent pe acest model este superior seriei TAB2 insa totusi se putea opta pentru un display care sa beneficieze de tehnologii mai noi. Ecranul produce 16 milioare de culori si unghiurile de vizualizare sunt extrem de bune.

Porturi si conectivitate

Tableta vine cu tehnologia Bluetooth v3.0 si wireless 802.11 a/b/g/n. In ceea ce priveste porturile disponibile avem o iesire audio de tip jack 3.5mm si o mufa MicroUSB pentru sincronizare PC si incarcare tableta.

Autonomie

Acumulatorul regasit pe Samsung Galaxy Tab 3 are o capacitate de 4000 mAh si teoretic asigura o autonomie de pana la 8 ore de utilizare continua cu WI-Fi pornit, in realitate insa o valoare apropiata de adevar in conditii de utilizare normala continua e de undeva pana in 6 ore la un nivel scazut de luminozitate.