Tableta Samsung Galaxy Note N8010

Tableta Samsung Galaxy Note N8010 este extrem de performanta si aratoasa. Dupa cum am fost obisnuiti si la seriile anterioare din gama Note, compania Samsung nu e dispusa sa faca rabat de calitate la nici o noua lansare. Aceasta tableta are un display generos de 10 inch, foarte mare si util daca dorim sa redam un film pe aceasta tableta. Navigarea pe internet devine o placere pe un display comparabil cel putin cu un netbook.

Un procesor quad-core, un procesor video de ultima generatie alaturi ce celalalte componente hardware, fac din Samsung Galaxy Note N8010 o alegere demna de luat in calcul cand dispun de un buget pe masura. Se naste din nou intrebarea: Telefon sau Tableta? Acest dispozitiv nu poate fi considerat un telefon efectiv datorita dimensiunilor sale, iar tableta nu e propriu-zis , nu face parte din categoria Tab de la Samsung.

In dorinta lor de a satisface o gama cat mai larga de clienti, Samsung a lansat acest gadget in 6 variante, in functie spatiul intern de stocare si prezenta unui slot pentru SIM, varianta 3G practic. Daca vorbim de modelul de top din seria Galaxy Note N8010, vorbim de o tableta situatia in aceiasi gama de pret cu concurentul direct, iPad-ul celor de la Apple.

Aspect

Tableta Samsung Galaxy Note N8010 este realizata intr-un plastic foarte rezistent, solid, dar totoudata placut la atingere. Avem astfel difuzoarele pozitionate in partea frontala, in partea stanga si dreapta a ecranului fiind incorporate in rama cu aspect metalic. Utilizarea acestei tablete se urmareste a fi in special in mod landscape daca e sa ne luam dupa pozitionarea camerei principale si a siglei Samsung. Extrem de util la folosirea acestei tablete este si S-Pen -ul care se alfa in partea dreapta jos in tableta.

In partea frontala avem display-ul imens de 10.1 inch alaturi de o camera frontala de 1.9MP si un microfon principal. In partea din spate avem pozitionata camera foto principala de 5MP cu autofocus si LED Flash pentru poze in conditii de iluminare scazuta.

Pozitionata in mod landscape, Samsung Galaxy Note N8010 dispune de un port jack audio de 3.5m in partea superioara alaturi de un slot pentru card microSD. Tot aici avem si putonul Power/Lock dar si butonul de volume +/- .

Marginile rotunjite si o greutate de 597 de grame fac ca aceasta tableta sa fie usor de manevrat. Daca luam insa in calcul dimensiuni deloc timide de 262 x 180 x 8.9 mm, putem declara fara retineri ca aceasta tableta este foarte subtire. Atunci cand utilizam tableta in modul Landscape, putem apela la S-Pen-ul de care vorbeam si care potrivit producatorului este total diferit de vechi-ul stylus utilizat pana mai ieri pe majoritatea PDA-urilor.

Hardware

Samsung Galaxy Note N8010 dispune de un nucleu de procesare ARM Cortex A9 (quad-core) si chipset video ARM Mali-400 MP4, tot cu patru nuclee. Aceasta tableta este un model high-end conceputa pentru a rula mai multe aplicatii simultan fara nici un fel de problema, iar pentru a putea sa duca aceste sarcini la bun sfarsit, coreeni au inclus 2GB DDR3 memorie RAM in configuratia de baza a tabletei. Pe partea de memorie interna, Samsung incepe la configuratiile de baza cu un spatiu de 16GB ce poate fi extins prin card-ul microSD cu inca 64GB, spre deosebire de concurentul direct iPad care nu dispune de un astfel de port.

Conectivitate

Samsung Galaxy Note N8010 nu beneficiaza de un slot 3G disponibil pentru conectare la internet printr-un SIM, pentru aceasta facilitate trebuie sa ne orientam catre modelul Samsung Galaxy Note N8000, practic aceasta este principala diferenta intre Samsung Galaxy Note N8010 si Samsung Galaxy Note N8000.

Tableta dispune in schimb de un adaptor wireless foarte performant, cu o captare a semnalul net superioara fata de alte modele. In testele noastre adaptor-ul Wi-Fi de pe aceasta tableta era aproape de nivelul unui adaptor Wi-Fi de pe un notebook.

Display

Display-ul este unul de tip TFT PLS , capacitiv, cu 16 milioane de culori si o rezolutie de 800 X 1280 pixeli, ceea ce duce la o densitate de pixeli de 149 pixeli pe inch, comparativ cu noul iPad care are o densitate de 264 pixeli pe inch, Samsung Galaxy Note N8010 nu se poate mandri cu aceasta caracteristica. Pentru a nu fi intelesi gresit acum, ecranul de care dispune Note 10.1 este suficient de bun si culorile sunt vii, net superioare fata de multe alte tablete de pe piata. Comparatia era facuta doar intre principalul concurent al acestui model. Pe partea de unghiuri de vizualizare stam foarte bine, putem utiliza tableta la unghiuri de pana la 170 grade in orice directie.