Tableta Lenovo IdeaTab A1000 este unul dintre putinele modele de tableta fabricate sub sigla Lenovo. Chiar daca producatorul Lenovo nu este vazut un pionier in domeniul tablet PC, A1000 este un gadget destul de interesant si mai ales apreciat intre fanii tabletelor de 7 inch.

Un aspect demn de mentionat este sistemul audio adecvat integrat pe aceasta tableta. Sunetul redat pentru elementele multimedia, video-uri, jocuri sau muzica este fidel datorita boxelor stereo duale care sunt spatiate pentru efecte stereo mai bune. Aceste difuzoare sunt orientate spre partea din fata a tabletei pentru a fi cat mai aproape de utilizator.

Sistemul audio beneficiaza de tehnologia Dolby® Digital Plus datorita careia sunetele redate sunt naturale, lipsite de distorsiuni chiar si la un volum mai mare al sunetului.

Design

Tableta Lenovo IdeaTab A1000 masoara (W x D x H): 199 x 121 x 10.7 mm si cantareste doar 340g. Tableta are dimensiunile perfecte pentru a fi transportata extrem de usor intr-un buzunar mai mare, navigarea pe internet se realizeaza extrem de usor si redarea video este placuta.

Designul de tip “inel” al acestei tablete scoate in evidenta grosimea redusa de doar 10.7mm iar manevrabilitatea este sporita datorita suprafetelor curbe.

Specificatii hardware

Tableta Lenovo IdeaTab A1000 are un procesor Qualcomm Mediatek 8317 de tip dual-core tactat la o frecventa de 1.2GHz. Acest procesor vine cu un nucleu Cortex A9 care functioneaza pe setul de instructiuni ARMv7. Adaptorul grafic este PowerVR SGX 531 cu o litografie de 65 nm si o frecventa de 200 MHz. Aceasta se bazeaza pe tehnologia de 63 biti si suporta ultimele tehnologii video precum: OpenGL ES 2.0, GFLOPS 1.6.

Memoria interna la aceasta tableta este 16GB, memorie ce poate fi extinsa cu usurinta cu inca 32GB. Memoria RAM este de 1GB DDR3. Tableta beneficiaza de 2 camera, o camera de tip VGA de 0.3MP frontala si inca o camera principala de 5MP. Sistemul de operare este ultimul produs de Google si anume Android 4.2 Jelly Bean.

Display

Ecranul este de tip Touchscreen Multi-Touch, cu o diagonala de 7 inch la o rezolutie de 1024 x 600 pixeli. Suprafata display-ului este de tip glossy, iar unghiurile de vizionare sunt destul de scazute, totodata din anumite unghiuri culorile devin intunecate. Cu toate astea, ecranul detine o gama de culori in procent de 70%, vizionarea videoclipurilor si rularea jocurilor ofera utilizatorului o experienta placuta.

Autonomie

Tableta Lenovo IdeaTab A1000 dispune de un acumulator de tip Li-Polymer 3500 mAh ce asigura o autonomie de pana la 8 ore de functionara continua cu Wi-Fi pornit conform producatorului.