Google Nexus 7 reprezinta un dispozitiv premium bazat pe Android care ofera cea mai buna experienta Google disponibila pe o tableta. Nexus 7 este cel mai recent dispozitiv Google Nexus si prima tableta ce include Android 4.1 Jelly Bean. Aceasta combina software-ul cel mai avansat Google cu hardware-ul de ultima ora ASUS. De obicei tabletele la un cost mediu spre low sunt de slaba calitate, aplicatii invechite sau OS-uri expirate insa aceasta “regula” nu se aplica si in cazul Google Nexus 7, intalnim specificatii impresionante, display pe masura si functii dintre cele mai noi disponibile la un buget sub 1200 RON ( in functie de varianta aleasa dar si de aspectul cu sau fara 3G ).

Display

Nexus 7 display pictureTableta e dotata cu un display la o rezolutie foarte mare de 1280 x 800 ( rezolutie mai mare decat la iPad de exemplu care e de 1024×768), care aduce la viata aplicatii, jocuri, carti si filme in calitate high definition. Panoul este de tip IPS si cu noua tehnologie ASUS TruVivid este imbunatatita semnificativ claritatea culorilor si luminozitatea comparativ cu alte dispozitive din aceiasi gama de pret sau brand. Unghiurile de vizualizare sunt ultra-lardi de 178 grade datorita panoului IPS iar ecranul este rezistent la zgarieturi datorita tehnologiei Corning Fit Glass si un design cu textura care previne alunecarea din mana Nexus 7 este incredibil de robust.Design Antialunecare

Design

La achizitionare in cutie gasim tableta, un cablu microUSB compatibil USB 2.0, incarcator, manual de utilizare si certificatul de garantie.

Google Nexus 7 are 10.5 mm grosime acest lucru nefiind un punct forte dar totodata nu se incadreaza in categoria tabletelor groase. In schimb tableta cantareste doar 340 grame .
Pe marginile tabletei avem pozitionata o margine argintie care contribuie la imaginea unei tablete solida si rezistenta la tot felul de conditii de utilizare iar spatele tabletei dupa cum am mentionat e fabricat dintr-un plastic cauciucat reusind astfel sa reduca scaparile din mana accidentale sau situatiile de acest gen. Pe partea din spate a tabletei intalnim difuzorul integrat care este de o calitate destul de buna, la volum maxim lasand impresia de basi de calitate, vibratiile se resimt in carcasa in momentul in care se reda o piesa cu note inalte. Pe langa difuzor intalnim logourile Asus si Google dar nu se ofera nici la acest model access la baterie. Un dezavantaj pentru unii ar fi ca acest dispozitiv nu dispune decat de o camera frontala de 1.2 MP care filmeaza HD, fiind utila doar pentru video streaming sau chat in conditii decente. Performante tabel comparatii Mai sus avem un grafic de performante pentru Google Nexus 7 in raport cu principalele echipamente din aceiasi gama pe platforma Android. Cele mai importante aspecte la achizitionarea unei tablete Nexus 7 ar fi ultimul sistem de operare dar si accesul instant la cele mai recente updateuri lansate de catre Google. Pe langa software, pe partea de hardware intalnim un procesor Tegra 3 Quad Core de 1.2GHZ produs de Nvidia. Avem o memorie RAM de 1GB, 8,16, 32GB spatiu de stocare insa fara slot microSD pentru extinderea spatiului disponibil. Acceleratorul grafic produs de Nvidia este ULP GeForce care permite rularea celor mai noi jocuri fara probleme. Chrome este introdus ca browser default in dauna celui care venea pana acum bazat pe Webkit. Ca si autonomie declarata de catre producator avem un timp de pana la 9 ore si 30 min gratie bateriei Li-Polymer 4325mAh, 16Wh cu care vine dotata tableta.