Tableta Evolio EvoTab Fun este o tableta in special utila pentru cei care vor sa o foloseasca in masina dar nu numai. De ce spunem acest lucru ? Tableta vine cu mai multe functii care nu le gasim pe alte tablete si care face placerea de a conduce mult mai mare.

In primul rand aceasta tableta are incorporat un emitator FM, foarte utila aceasta functie daca dorim sa redam continutul audio direct din aceasta tableta. Procedam astfel in felul urmator : setam frecventa de emitere pe tableta, pornim playerul audio si apoi setam aceiasi frecventa FM si pe player-ul auto si voila, ascultam melodiile preferate salvate pe tableta direct prin sistemul audio de la masina.

O alta facilitate care o face potrivita pentru domeniul auto este GPS-ul performant integrat in acest model prin care, cu ajutorul unui soft gps putem naviga online sau chiar offline in functie de soft-ul instalat. Totodata la achizitionarea acestei tablete gasim in pachet suport parbriz, incarcator de masina, incarcator de priza si cablu de date USB – MiniUSB.

Design

Aceasta tableta este prezentata ca fiind ultra-plata insa nu e chiar asa, dimensiunile (W x D x H): 195.5 x 120 x 9.5 mm o recomanda intradevar ca fiind destul de subtire insa prin aceasta caracteristica butoanele au ajuns sa fie cam inghesuite si destul de mici. Aici putem mentiona de exemplu tastele de volum care sunt foarte apropiate una de cealalta existand posibilitatea ca in momentul in care dorim sa dam tableta mai tare sa o dam defapt mai incet si viceversa.

Fiind o tableta de 7 inch intradevar este usor de purtat peste tot, nu intra in buzunar insa cu o husa este foarte usor sa o avem mereu asupra noastra cand e nevoie. Timpul de incarcare este destul de mare prin priza iar incarcarea prin cablul USB din pacat nu se poate realiza. De mentionat faptul ca acumulatorul este integrat si nu se poate inlocui daca va fi nevoie pe viitor.

Capacul de la baterie este placut la atingere si datorita texturii din care e realizat acest capac reduce mult scaparea accidentala. Carcasa este fixa, ofera senzatia de o constructie solida si poti sa apesi pe display daca e cazul fara nici un fel de retinere

Specificatii tehnice

Tableta Evolio EvoTab Fun vine cu un procesor single core de 1GHz si un GPU Mali400 quad-core intalnit pe foarte multe tablete din aceiasi categorie de pret. Memoria RAM este 1GB DDR3.

Desi tableta suporta 3G trebuie mentionat ca in pachet nu exista cablul adaptor OTG pentru conectare stick, acesta trebuie achitat separat si este la un tarif de 25 RON. Stick-urile de internet mobil de la RDS sunt compatibile cu aceasta tableta.

Tableta vine cu un receptor GPS HighVision HV5820 care se conecteaza foarte rapid la sateliti. Prin soft-ul GPS IGO Primo tableta a functionat impecabil pe partea de navigare offline si chiar daca ecranul nu este de o calitate superioara sau la o rezolutie foarte buna, aceasta fiind de doar 800 x 480 pixeli.

Sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich este customizat excelent si se misca foarte bine pe Evolio EvoTab Fun. Tableta raspunde foarte bine la comenzi si datorita tehnologiei folosita la display si anume Capacitive Multi-Touch.