Tableta E-BODA Supreme XL 400 QC

E-BODA Supreme XL 400 este o tableta romaneasca, prima tableta de altfel care vine echipata cu un procesor quad-core si un display de 10.1 inch capacitiv in 5 puncte. Tableta are o grosime de doar 13mm si beneficiaza de 3G prin dongle putand astfel conecta un stick la tableta. Modelele suportate de stick 3G anuntate de catre producator ar fi urmatoarele : ZTE MF 190, Huawei E173, Huawei E160E, Huawei E220, Huawei E1750, Huawei K3520, Huavei E3131.

Aceasta tableta concureaza direct cu ceilalti producatori de pe piata autohtona si anume Allview prin modelul Alldro 3 Speed Duo si Evolio prin modelul Aria.

Tableta poate fi achitionata in momentul de fata la un pret de doar 939RON ( verifica aici pret actualizat )

Design

Ultimul model lansat de cei de la E-Boda vine cu un design atractiv, cu o carcasa din plastic si aluminiu avand o culoare gri-inchis in partea din spate si rama frontala pe Alb. Tableta are dimensiunile (W x D x H): 271 x 180 x 13 mm si cantareste 670 grame. In partea din fata pe tableta avem disponibila o camera secundara de 0.3MP utila pentru convorbiri video prin programele de chat disponibile.

In partea din spate avem insa o camera de 2MP principala care se descurca destul de bine la efectuarea unor poze daca dispunem de lumina suficient de multa. Tot in spate avem doua difuzoare stereo pozitionate in partea superioara de o parte si de alta a senzorului foto.

Pe partea dreapta lateral avem pozitionate butonul de power, volum, mufa jack 3.5mm, slot microSD, port HDMI si USB.

Display
Intalnim la modelul E-BODA Supreme XL 400 QC un display IPS HD capacitiv multi-touch in 5 puncte. Avand un unghi de vizualizare foarte mare, este foarte usor de privit pe ecran din multe unghiuri, nefiind limitat de faptul ca trebuie sa tii tableta exact in fata ta ca sa poti viziona un continut media sau situatii de acest gen. Display-ul vine la o rezolutie HD 1280 x 800 reusind astfel sa redea o imagine clara, putin pixelata doar in anumite conditii sau in functie de aplicatiile rulate.

Specificatii tehnice si software

Putem spune ca acest model de tableta romaneasca impresioneaza atat prin specificatiile ei cat si prin design-ul atractiv si particularitatea legata de procesorul quad-core. Pe partea de specificatii hardware avem urmatoarea configuratie :

procesor quad-core Cortex A9 – ATM7029 la o freventa de 1.2 GHZ cu memoria cache L2 – 1024 KB si L1 – 256 KB producator fiind compania Actions.

procesor grafic GPU Vivante Multicore GC1000

memorie RAM 1GB DDR3

comunicatii : WiFi 802.11 b/g/n / 3G prin modem extern, bluetooth

memorie interna 16GB spatiu de stocare ce poate fi extins cu inca 32GB prin microSD

camera principala 2MP si camera secundara 0.3MP

Pe partea de software tableta E-BODA Supreme XL 400 QC vine cu un sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich care desi este putin invechit inca beneficiaza de anumite avantaje si anume suporta continutul flash, spre deosebire de Jelly-Bean care este trecut deja pe HTML5.

Autonomie

Pe partea de autonomie producatorul a ales un acumulator de 6600mA, 3.7 V de tip Li-Ion avand o autonomie de lucru declarata de pana la 5 ore de utilizare medie spre intensa, lucru destul de bun luand in calcul si ecranul de 10.1inch de care beneficiaza tableta.