Tableta Allview TX1 Quasar IPS a fost lansata la inceputul anului 2013 si pana in prezent inregistreaza un numar crescut de unitati vandute. Allview, compania care initial s-a facut remarcata prin lansarea unor terminale 3G/GSM dual-sim, a ajuns in prezent sa fie vazuta ca un lider in industria tabletelor autohtone.7

Allview TX1 Quasar este o tableta cu diagonala de 8 inch, diagonala extrem de comuna in prezent. La capitolul grosime masoara doar 9.9mm iar in privinta greutatii aceasta cantareste doar 435 grame, o greutate ideala avand in vedere materialele folosite la fabricare si diagonala generoasa.

Tableta dispune de doua difuzoare stereo in partea din spate. Este, deci, o tableta usoara si destul de supla. Specificatiile hardware sunt destul de bune iar calitatea materialelor folosite la fabricare este cel putin decenta. De mentionat la acest device faptul ca are modul 3G integrat, un lucru extrem de pozitiv deoarece daca utilizam o cartela 3G cu optiunea de voce activata, putem folosi fara probleme tableta si pe post de telefon mobil.

Prin utilizarea unor casti handsfree bluetooth putem desfasura apeluri cu ajutorul tabletei intr-un mod foarte placut. In ceea ce priveste display-ul avem un panel de tip IPS extrem de reusit. Datorita acestui ecran imaginile se vad fara probleme din majoritatea unghiurilor. De mentionat aici faptul ca acest display are o dimensiune atipica, un format de 4:3 si o rezolutie de 1024×768 pieli, datorita acestor date unele pagini web pot fi afisate eronat.

Standardele Wi-Fi suportate sunt cele uzuale, adica Wi-Fi 802.11.b, g si n, fapt ce asigura conectivitate in majoritatea retelelor wireless. Conectarea la PC se face printr-un port microUSB 2.0, iar la alte dispozitive mobile se poate face prin bluetooth. Avand 3G, Wi-Fi, Bluetooth, putem vorbi de conectivitate totala. Totodata sunt prezente doua camere, una in fata si alta in spate.Din pacate la capitolul calitate camera foto este dezamagitoare, desi are un senzor de 3.2 MP nu prea ai ce mare lucru face cu ea. Pentru poze la cursuri, merge perfect. E mare, zoom-ul este decent si poti intelege fara probleme ce ai pozat. Daca avem totusi asteptari artistice de la aceasta camera vom fi dezamagiti, poze de grup, selfie sau asa mai departe, nu. Nu merge.

Android-ul aflat la „bordul” aceste tablete este revizia 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Nu este ultima varianta de Android, dar aceasta varianta poate pune in valoare acest produs. Procesorul dual core Cortex A9 de 1 GHz, alaturi de GPU PowerVR SGX531, ajutate de 1Gb RAM reprezinta „scheletul” lui Allview TX1 Quasar.

Revenind la adaptorul video PowerVR SGX 531/OpenGL ES 2.0, un procesor care nu este varf de gama, dar care isi realizeaza treaba cu brio. Acest procesor se afla pe mai multe produse Allview din acest segment. Placa Video Tableta Allview TX1 Quasar asigura rularea, in conditii decente, a jocurilor dar si a paginilor web.
Tot la plusuri putem mentiona calitatea audio din muzica, filme sau clipuri pe Yourube este foarte buna. Difuzoarele stereo isi fac treaba cu brio iar display-ul IPS ajuta enorm la redarea fidela a imaginilor. Am fost placuti surprinsi de calitatea tabletei pe aceasta ramuta, am sesizat doar mici diferente in utilizarea unui PC pt Video/Muzica si utilizarea acestei tablete.