Tableta Allview Alldro 3 Speed Quad

Tableta Allview Alldro 3 Speed Quad a fost lansata odata cu telefonul mobil Allview P6 Quad la finalul lunii Aprilie 2013. Tableta vine ca un succesor al clasicului Allview Alldro 3 Speed DUO insa cu specificatiile hardware imbunatatite iar aici punem accent pe noul procesor Cortex –A7 Quad Core de 1 GHz si rezolutia de 2048×1536 pixeli.

Noua tableta produsa de catre brasovenii de la Allview are o sarcina foarte dificila si anume sa ofere un pret competitiv si un raport calitate/pret cat mai convenabil pentru clienti.

Allview Alldro 3 Speed Quad este o tableta de 9.7 inch cu un display in format portrait 4:3 si o rezolutie Retina Display sau mai bine spus 2048×1536 pixeli si 263 PPI. Desi tableta vine cu un procesor Quad-core ARM Cortex-A7 si nu un A15 care sunt mult mai performante, avantajul la ARM Cortex-A7 ar fi ca are un consum redus de energie oferind astfel o mai buna autonomie utilizatorului chiar daca se face un mic compromis pe partea de performanta.

Design

Tableta Allview Alldro 3 Speed Quad vine cu un design excelent prin simplitatea sa. Trebuie mentionat ca daca ne uitam din fata la tableta avem instant impresia ca avem in fata un iPad cu exceptia butonului Home. Din punct de vedere al constructiei putem mentiona faptul ca intreg spatele carcasei este construit din aluminiu care ofera un aspect excelent si ofera totodata rezistenta tabletei, dar, pe de alta parte este compromisa greutatea totala care este mai mare acum dar si transferul termic.

Pentru promotii actualizate, preturi si mai multe imagini va rugam vizitati link-ul de aici.
Cu privire la elementele de pe tableta putem mentiona ca in partea frontala intalnim doar camera de 2MP care este pozitionata deasupra display-ului. In spate avem din nou o alta camera de 2MP care nu prea isi are rostul din moment ce nu ofera o calitate superioara fata de camera frontala.

In partea laterala superioara a tabletei intalnim doua butoane fizice : Power si Home iar in partea laterala inferioara gasim toate porturile disponibile precum mufa Jack 3.5mm, port microUSB pentru incarcare tableta si sincronizare PC, slot microSD si un port miniHDMI prin care putem conecta tableta la un videoproiector sau un televizor. Specificatii Hardware

Tableta Allview Alldro 3 Speed Quad beneficiaza de un GPU PowerVR SGX544 MP2 cu 8 nuclee, care desi a intrat pe piata inca din anul 2010 inca poate sa duca jocuri la rezolutii mari si cu siguranta sunt mai performante decat vechea generatie Mali sau chiar GPU Mali 400. Pe partea de memorie RAM tableta vine cu 2GB DDR3, memorie care face fata pentru orice tip de aplicatie sau multitasking. Spatiul de stocare intern este de 16GB dar poate fi extins cu usurinta printr-un card SD cu pana la 32GB. In privinta camerelor foto acestea vin din pacate la doar 2MP atat cea frontala cat si cea principala. Rezolutia aceasta e suficienta pentru apeluri video prin aplicatii de chat dar pentru poze trebuiesc indeplinite mai multe conditii pentru a iesii cat de cat. Software Tableta Allview Alldro 3 Speed Quad vine cu sistemul de operare Android 4.1 care desi nu este ultima versiune Jelly Bean , este un sistem de operare puternic si foarte stabil. Tableta are preinstalate aplicatii standard din gama Android dar si alte aplicatii utile precum Office Suite Viewer, care ofera posibilitatea vizualizarii de fisiere Word, Excel si PowerPoint si totodata tableta vine cu sistemul de securitate de la Bitdefenter in varianta Premium valabil 90 de zile. Autonomie Bateria integrata la tableta Allview Alldro 3 Speed Quad are o capacitate de 8000 mAh, insa, reuseste sa reziste destul de putin chiar si in cazul unei utilizari normale. La o utilizare medie nu foarte intensa avem o autonomie de putin peste 5 ore chiar daca ecranul e setat pe modul AUTO. Consumul mare de energie poate fi datorat si de partea software, astfel ca abia dupa o optimizare mai buna a proceselor si rutinelor sistemului de operare vom putea sa vedem o autonomie mult mai buna pe tableta Allview.