Sony A77 MK2 este o camera semi-pro cu un senzor APS-C de 24MPx.

Alfa 77 Mark 2 are un nou sistem de autofocus, cu mult mai bun decat cel de pe modelul anterior. A77 MK2 are 79 de puncte pentru autofocus, acestea acoperind o zona larga a senzorului. Focalizarea automata imbunatatita impreuna cu capabilitatea camerei de a face poze cu 12 cadre pe secunda contureaza imaginea unui aparat extrem potrivit pentru scene dinamice, de actiune, unde sistemul de autofocus poate urmari cu usurinta subiectul in miscare, fara ca imaginea sa se defocalizeze.

Senzorul lui A77 MK2 are o rezolutie de 24MPx, exact ca si la modelul anterior, dar este de generatie noua, si beneficiaza de un procesor si el nou, BionzX. Aceste ”upgrade-uri” se traduc prin reducerea difractiei si un zgomot in imagine mult diminuat.

A77 MK2 are un corp solid, comparabil cu al unui DSLR de marime medie. Este construit din aliaj de magneziu si cantareste 729 de grame. Pe corp se afla 11 butoane care pot fi personalizate, si in total sunt 51 de functii care pot fi asignate, asadar va puteti customiza aparatul asa cum doriti.

Camera are si butoanele traditionale in fata si in spate cu ajutorul carora se pot controla valoarea ISO, expunerea sau navigarea prin menu. Pentru navigare aveti la dispozitie un joystick, nu un controller cu patru cai, asa cum au camerele in general. Joystick-ul poate fi personalizat, avand la dispozitie 12 functii.

Un lucru frumos la care Sony nu au renuntat este ecranul LCD din partea de sus a camerei, care afiseaza diverse informatii utile cum ar fi viata bateriei, valoarea ISO, expunerea, setarile actuale, etc..

Poate va intrebati care este pana la urma diferenta intre A77 si A77 MK2. Cea mai evidenta esta schimbarea din partea frontala, unde o sa vedeti lipsa lampii rosii pentru asistarea autofocusului; in schimb A77 MK2 foloseste blitul pentru a asista autofocusul. O alta schimbare este lipsa GPS-ului care a fost inlocuit cu un modul WiFi si unul NFC. Butonul pentru schimbarea intre moduri a fost si el imbunatatit, la fel si ecranul LCD care are acum mai multi pixeli. In final, A77 MK2 a renuntat la vechiul hotshoe Minolta, care acum a fost inlocuit cu un hotshoe Sony multifunctional. Acesta permite inclusiv utilizarea directa a unui microfon extern, fara a folosi cabluri aditionale.

A77 MK 2 are pe spate un ecran de 3 inch mult mai complex decat la modelul anterior. Acesta se poate rasuci in orice directie, poate fi inclinat in sus si in jos, oferind o flexibilitate foarte mare. Vizorul optic a ramas insa acelasi ca si pe A77, acesta fiind oricum printre cele mai bune de pe piata. Are rezolutie XGA si este de tip OLED. Este destul de mare si acopera 100% senzorul. Ecranul foloseste un display White Magic, care adauga inca un pixel alb pe langa cei standard RGB.

A77 MK 2 beneficiaza de un sistem Dual Auto ISO, care se regaseste pe majoritatea camerelor noi de la Sony. Modul este activ cand faceti poze in format JPEG: aparatul combina trei poze pentru a reduce cat mai mult zgomotul din imagine. Sistemul normal Auto ISO permite setarea limitei maxime si a limitei minime pe care aparatul le va folosi cand aceasta functie este activa, dar nu exista posibilitatea de a seta viteza obturatorului.

In modul manual camera continua sa ofere si Auto ISO. Acesta este implementat in asa fel incat poate fi aplicat ca si exposure compensation, de asemena puteti seta diafragma sau viteza obturatorului, sau luminozitatea, camera setand automat valoarea ISO, pentru a rezulta o imagine cat mai buna.

Plaja ISO este de la 100 pana la 25600. A77 MK2 produce imagini clare si cu un nivel ridicat de detaliu. Valoarea ISO poate fi folosita cu usurinta pana la ISO 6400, dar dupa aceasta valoare, zgomotul incepe sa-si faca aparitia.

Pe parte video, aparatul poate filma la rezolutie 1080p cu 60 de cadre pe secunda in format AVCHD 2. In partea laterala a aparatului se gasesc porturile pentru conectivitate. Avem un port HDMI si Multi, o mufa pentru microfon, o mufa pentru incarcare directa si o mufa pentru flash remote.