Sfaturi Despre Alegerea Agentiei De Turism

Iți dorești un concediu perfect? Atunci cauta pe internet destinația preferata de tine promovata de agențiile care au un anumit istoric în activitatea de turism, de preferat cele care activează pe piața din Romania de aproape 20 de ani și care au o experiența în domeniu și un management de calitate. Evitați agențiile de turism care își desfășoară activitatea în apartamente situate la etajele superioare în blocurile de locuințe, fără firme vizibile, sau chiar în mansardele caselor unde locuiesc împreuna cu familia. S-ar putea ca într-o buna zi sa nu le mai găsiți! Evitați agențiile generoase care va oferă din start discount-uri mai mari de 1-2 % din valoarea pachetului de servicii turistice. Oferirea unui discount generos poate sa însemne o capcana sau în cel mai rău caz o teapa. Nu va lăsați înșelați de aparente. In condițiile în care astăzi costurile de producție într-o agenție de turism au crescut, un comision mic practicat nu are cum sa susțină pe linia de plutire, cel putin, activitatea, cu atât mai putin o acumulare de profit pentru investirea în programe de dezvoltare, training-uri cu personalul etc.
Verifica agentia de turism dacă are licența de turism, personal calificat în domeniul turismului, polița de insolventa în termen, dacă punctul de lucru este declarat la Registrul Comerțului. Citiți cu atenție bonul de comanda și contractul cu turistul.

Sfat: Verifica mai multe agenții de turism pana agreezi una. Nu te lasă păcalit de ofertele ieftine, dacă vrei o vacanta liniștita, fără nervi, fără stres, fără telefoane la agenția care a făcut rezervarea.

Un preț ieftin lansat pe piața nu garantează servicii de calitate pentru vacanta voastră. Atenție! Normele de clasificare pentru unitățile de clasificare diferă de la o țară la alta. Nu luați ca etalon standardul unui hotel de 4 sau 5 stele din Romania, de exemplu, cu alta țară. S-ar putea ca la destinatie sa aveti surpriza neplacuta ca informatiile furnizate de agentia de turism sa nu coincida cu cele gasite acolo. Nu alergați după chilipiruri, asa zisele oferte “boom” ! Hotelurile foarte bune nu lansează oferte “boom”. Ele se adresează unei anumite categorii de turiști.
Pentru reușita unei vacanta alegeți agenția potrivita, prețul corect și consultanții în turism ai agenției respective care au vizionat destinația respectiva, în asa fel încât informațiile oferite sa fie cât mai aproape de realitate.