Samsung Galaxy Young S6310 a fost lansat in primavara lui 2013 si a devenit in scurt timp un produs extrem de bine vandut. Acest telefon este adresat in special utilizatorilor care dispun de un buget mai redus pentru achizitionarea unui smartphone, dar totusi isi doresc performante ridicate de la gadget-ul achizitionat.

Acest telefon vine ca un upgrade pentru utilizatorii vechi de Samsung Galaxy Gio sau terminalele din gama Samsung Galaxy Mini. Cu un display de 3.27 inch de tip multi-touch, Samsung Galaxy Young S6310 ofera o experienta placuta utilizatorilor, poate si datorita procesorului Cortez A5 de 1GHz si memoriei RAM de 768MB.

Ca alternativa dual-sim pentru Samsung Galaxy Young S6310, cei de la Samsung au dezvoltat un terminal identic insa care e capabil sa functioneze cu doua cartele simultan, una setata pe 2G si una setata pe 3G.

Detalii

Acest telefon este extrem de usor de manevrat datorita dimensiunilor (W x H x D mm): 58.6 x 109.4 x 12.5mm si datorita gramajului de doar 112grame. In ceea ce priveste sistemul de operare instalat pe acest telefon, mentionam ca este vorba de un Android 4.1.2 JellyBean de ultima generatie customizat perfect de cei de la Samsung pentru acest model.

Samsung Galaxy Young S6310 vine cu o baterie de 1300mAh care desi are o capacitate in teorie suficient de buna avand in vedere dimensiunile telefonului, aceasta lasa de dorit la o utilizare mai intensa a telefonului.

Display-ul acestui telefon este de tip TFT si masoara in diagonala 3.27 inch. Ecranul este de tip multi-touch si are rezolutia de 320 x 480 pixeli afisand pana la 256.000 de culori.

Specificatii tehnice, foto-video

La capitolul specificatii tehnice amintim prezenta procesorului Cortex A5 de 1Ghz, este acelasi model ca si la telefoanele din seria Mini insa cu o frecventa marita. Memoria RAM este de 768MB care sunt suficienti pentru a rula jocuri compatibile cu acest telefon fara probleme.

Desi spatiul de stocare existent la acest telefon este de 4GB, trebuie mentionat ca utilizatorului i se pun la dispozitie doar 1.5GB, restul fiind ocupati de sistemul de operare si aplicatiile preinstalate. Aceasta problema poate fi usor remediata prin suplimentarea memoriei existente cu un card microSD cu o capacitate recunoscuta de telefon de pana la 64GB.

In ceea ce priveste senzorul foto prezent pe Samsung Galaxy Young S6310, amintim o camera de 3.15MP ce poate realiza poze cu o rezolutie de pana la 2048 x 1536 pixeli. Acest telefon beneficiaza de o singura camera foto. In mod video camera poate realiza filmulete doar in format VGA si pana la 24 frame-uri pe secunda. Un minus in acest sens reprezinta lipsa unui blit sau a unor caracteristici speciale pentru camera precum autofocus sau stabilizator de imagine.

Porturi si tehnologii

Samsung Galaxy Young S6310 vine cu suport A-GPS extrem de util pentru navigarea in situatii de urgenta prin Google Maps sau alte aplicatii de tip GPS instalate. Telefonul are un adaptor bluetooth pentru sincronizare PC sau cu alt telefon dar si un adaptor wireless 802.11 b/g/n.

Acest telefon dispune si de un port MicroUSB pentru sincronizare PC sau incarcare acumulator.