Samsung GALAXY SIII pur si simplu ne surprinde prin sumedenia de functii si aplicatii noi fata de celalalte terminale mobile lansate pe piata. Lucruri marunte, cum ar fi sa ramana in functiune cand va uitati la el si sa ii urmareasca pe cei dragi. Proiectat pentru oameni, depaseste conditia de dispozitiv inteligent si va indeplineste dorintele, gandind in timp ce ganditi, actionand in timp ce actionati.

Avem disponibile trei variante de stocare 16, 32 sau 64 GB cu posibilitate de marire a spatiului prin card microSD. Samsung Galaxy SIII va veni si cu Dropbox preinstalat cu 50 GB gratuit pentru doi ani.

Design

s4 whiteDesignul, destul de simplist precum majoritatea telefoanelor lansate in ultima perioada e format din suprafata de sticla ce acopera partea superioara, ecranul,un singur buton fizic Home si doua butoane touch in partea de jos a carcasei in stanga si dreapta butonului Home. Capacul din spate este simplu cu loc pentru camera si acopera integral partea din spate a telefonului.

Avand dimensiunile 136.6×70.6 mm, Galaxy SIII pare in prima instanta un smartphone voluminos insa greutatea de 133 grame si grosmiea de doar 8.6mm ne fac sa privim dincolo de aparente si pun chiar mai mult în valoare ecranul de 4.8 inch.

Desi greu de crezut datorita grosimii redusa a telefonului, intalnim sub capacul din spate un acumultaor de 2100mAh care trebuie sa asigure o zi de lucru fara a fi necesara incarcarea bateriei pe parcursul zilei, desigur, in functie de aplicatiile la care apelam in ziua respectiva.

Ecran

Spre deosebire de precedesorul sau , Samsung Galaxy S III vine dotat acum cu un display HD Super AMOLED de 4.8 inch la o rezolutie de 1280×720 pixeli , ecranul Corning Gorilla Glass e de tip PenTile, mai exact PenTile e o tehnologie noua folosita de cei de la Samsung la mai multe dispozitive ce se bazeaza pe design-ul ochiului uman in felul urmator : daca reduci numarul de pixeli de culoare albastra, nu pentilereduci si calitatea imaginii, ochiul nu poate observa diferenta. Din punct de vedere tehnic aceasta tehnologie este mai slab calitativa decat ecranul clasic de tip RealStripe , insa Samsung reuseste sa compenseze acest lucru prin multe alte plusuri ale acestui terminal mobil.

Specificatii Hardware

cameraIntalnim aici un procesor Exynos 4212 Quad Core la o frecventa de 1.4 Ghz , 1 GB RAM memorie, spatiu de stocare intern de la 16GB + posibilitate de extindere prin microSD cu inca 64GB , o camera de 8MP cu blitz LED dotata cu senzor BSI (BackSide Illumination) si functii avansate de captura.

Specificatii Software

Pe partea de sistem de operare smartphone-ul vine cu Android 4.0 cu multiple software-uri aferente instalate din care amintim cele mai importante :

S-Voice (comenzi vocale avansate) – fratele lui Siri de la Apple
S-Beam – transfer de fisiere de pe un telefon pe altul prin simpla atingere a telefoanelor
Direct Call – apeleaza persoana caruia voiai sa ii scrii un SMS sau MMS prin simpla ducere a telefonului la ureche.
In concluzie

Foarte putine la numar, micile sale probleme devin usor insesizabile datorita display-ului, procesorului, automomiei superioare fata de predecesori si software-ului foarte dezvoltat din noul smartphone. Cel putin pentru un utilizator cu mainile mai mari dimensiunea acestuia nu e iesita din comun si poti ajunge sa efectuezi o multime de functii cu o singura mana. Calitatea audio in timpul convorbirilor e excelenta mai ales in zonele unde semnalul nu este o problema.

Customizarea oferita de Samsung pentru interfata este atragatoare iar aplicatiile disponibile in Google Play sunt nenumarate.