Samsung Galaxy S6 Edge Plus este noul flagship al companiei Sud Coreene Samsung. Dupa cum o spune chiar denumirea acestuia, el este o versiune mai mare a telefonului cu ecran curbat în ambele margini, care a uimit lumea în urma cu câteva luni. Acest telefon este destinat în special celor care doresc un smartphone de tipul phablet, din clasa premium. Chiar daca firma produce si seria Note, care se încadreaza pe acelasi segment de piata, S6 Edge Plus este un telefon ce pune mai mult accent pe design si rafinament, si nu pe functii precum S Pen.
Conform producatorului, acest telefon se doreste a fi un produs care impresioneaza si multumeste fiecare utilizator. Elementele sale hardware sunt cele mai performante componente asamblate vreodata pe un terminal mobil. Dar cei de la Samsung nu s-au oprit aici si au dotat telefonul cu un display QHD, care beneficiaza de o tehnologie în premiera, fiind curbata pe ambele margini.
Desi are la baza acelasi nucleu hardware precum Galaxy Note 5, noul smartphone Samsung este cel mai elegant telefon business de pana acum. Exceptand acest aspect, cele 2 telefoane nu au nici alt element comun, sunt 2 telefoane complet diferite si unice în felul lor. A fost lansat cu rolul de a fi cel mai bun si din ce se vede pana acum se pare ca a si reusit, analizând succesul de care se bucura fratele sau Galaxy S6 Edge.
Despre Samsung Galaxy S6 Edge Plus am putea spune ca a fost dragoste la prima vedere. Asadar în cele ce urmeaza echipa noastra va prezinta principalele puncte forte ale telefonului si lucrurile care ne-au placut sau nu pe parcursul testului..

S6 Edge Plus este un telefon care va fi remarcat si recunoscut de catre orice utilizator de smartphone. Desigur, cel mai probabil, va fi confundat cu fratele sau mai mic S6 Edge, insa aceasta confuzie nu este de condamnat, deoarece terminalele au un design identic, singura diferenta fiind marimea telefonului. Lansat pe piata în luna august a acestui an, telefonul vine cu o dimensiune de 154.4 x 75.8 x 6.9 mm, care nu afecteaza însa greutatea acestuia. Desi vorbim despre un telefon de mari dimensiuni, cu margini metalice si sticla protectoare de cea mai buna calitate, acesta are o masa proprie de 153 g, find foarte usor si ofera un sentiment placut în momentul utilizarii.
Elementele sale exterioare se îmbina armonios si ofera o senzatie placuta la atingere. Totusi, in partea superioara si inferioara, la îmbinarea dintre display si carcasa exterioara, este o zona mai dura care incomodeaza usor la atingere, insa nu este sentiment pe il resimtim si la zona marginilor laterale. Probabil si din cauza ca aici intervine display-ul cu marginile curbate, marginile metalice fiind mai inguste.
Pana si butonul de Home este inramat cu margini metalice si acoperit la exterior cu o sticla protectoare. Da, cei de la Samsung au facut o treaba geniala, insa au omis un lucru la acest design glorios, sticla protectoare din partea spate a telefonului, care ofera un efect de oglinda. Mentionam ca modelul testat de noi a fost cel de culoare gri, probabil nu este o regula generala, însa pe aceasta culoare telefonul retine foarte multe amprente. Daca folosim telefonul învelit într-o husa protectoare acest inconvenient va disparea.
Partea frontala a telefonului este compusa dintr-un LED destinat notificarilor, senzorul de luminozitate, camera frontala si difuzorul destinat apelurilor vocale, pozitionate liniar. Sub acestea avem logo-ul companiei si display-ul curbat de 5,7 inch. Display-ul dispune de numeroase functii, una dintre acestea permitand telefonului sa afiseze în permanenta, pe parcursul serii sau într-un anumit interval de timp, pe una dintre margini ora, data, si indicatorul procentual al bateriei. Sub display avem butoanele, 2 dintre aceste sunt tactile, cel de optiuni si cel de back, iar butonul de home este centrat, avand în dotare senzorul de deblocare cu ajutorul amprentei.

Partea din spate a telefonului este acoperita cu o sticla protectoare de tipul Corning Gorilla Glass 4 si are ca elemente camera principala, stabilizatorul optic pentru aceasta, lumina LED si un senzor de blocare apel, pe care îl putem folosi atunci când telefonul este pozitionat cu ecranul pe masa si nu putem raspunde la apel. Atingem usor cu degetul acest senzor, iar telefonul va bloca acest apel si va trimite apelantului un SMS care poate fi personalizat din setarile telefonului.
Lateralele telefonului sunt zone destul de inguste, care îngreuneaza manevrarea. La începutul utilizarii, cand mana nu este obisnuita cu telefonul, este foarte usor si se întâmpla destul de des sa-l scapi atunci când il ridici de pe masa. Pe laterale se afla butoanele de volum +/- pe partea stanga si butonul de power/lock pe partea dreapta.
Marginile telefonului sunt cele mai criticate zone ale acestuia, asta in special din cauza asemanarii zonei inferioare cu cea de pe Iphone 6. Telefonul are pozitionate pe zona inferioara slot-ul audio de tipul jack de 3,5mm, difuzorul destinat apeluriolor vocale, portul micro USB pentru alimentare/transfer si difuzorul principal. Partea superioara ofera acces la portul SIM, compatibil cu cartelele de tipul Nano-SIM si microfonul destinat camerei foto/video.