Dupa cum stim, compania Samsung a adus pe piata in urma cu 4 ani primul “Phablet” cu numele de ”Samsung Galaxy Note” modelul N7000. A fost primul device cu diagonala de 5,3 inch ce avea inclus stylus-ul. A fost o combinatie intre un smartphone si o tableta. Astfel, au continuat in fiecare an cu un nou model superior si au lansat Note 2, Note 3 si Note 3 Neo, Note 4, culminand in august 2015 cu Samsung Galaxy Note 5.
La acest captiol Note 5 este un device cu finisaje de exceptie.
Samsung Galaxy Note 5 are design premium asemanator cu Galaxy S6. Atat fata cat si spatele vin cu sticla Corning Gorilla Glass 4 si rama metalica. Marginile de pe spatele telefonului sunt usor curbate, asemanandu-se foarte mult cu ecranul de la Samsung Galaxy S6 Edge. Pe aceasta parte se poate observa camera foto de 16MP cu stabilizare optica si senzorul cu ajutorul caruia putem masura ritmul cardiac.
In comparatie cu Note 4 care are dimensiunile 153.5 x 78.6 x 8.5 mm, Samsung Galaxy Note 5 masoara 153.2 x 76.1 x 7.6 mm. Chiar daca au acelasi ecran de 5,7 inch, diferenta de 2.5 mm in latime il face mai compact si mai usor de manevrat cu o singura mana.
Butoanele de volum si pornire/oprire sunt pozitionate pe ramele laterale. Din pacate, la acest model, Samsung a renuntat la slot-ul pentru cardul de memorie. Pe rama superioara se gaseste slot-ul pentru cartela nano SIM. Pe rama inferioara sunt situate portul de transfer date respectiv incarcare microd sd, conectorul pentru castile audio de 3,5 mm, difuzorul si stylus-ul.
Pe fata telefonului in partea superioara de regasesc receptorul, camera secundara de 5MP si senzorul de proximitate, iar in partea inferioara este pozitionat senzorul de amprenta digitala.

Similar cu Galaxy S6 si Note 5 are acumulatorul incorporat si nu se poate inlocui dupa o anumita perioada de utilizare.