SAMSUNG GALAXY A8
Samsung continua povestea de succes a phablet-urilor Galaxy Note, cu un model din gama A. Dispozitivul primeste denumirea de Samsung Galaxy A8, nume de cod SM-A800F, denumire oarecum logica, daca ne gandim la Galaxy A7, telefon mai mic din punct de vedere al dimensiunilor si caracteristicilor.
Modelul este bine inchegat, prezentandu-se cu o carcasa unibody, din aluminiu. Desi ecranul de 5,7″ anunta dimensiuni destul de mari ale carcasei, telefonul se aseaza bine in mana. Dimensiunile exacte ale acestui dispozitiv sunt: 158 x 76.8 x 5.9 mm.Privit din lateral, am putea spune ca avem de-a face cu un Galaxy S6, deoarece arata identic.
Trecerea de la Galaxy A7 la Galaxy A8 a durat mai bine de 6 luni, iar in urmatoarele capitole vom descoperi daca aceasta perioada de timp a fost favorabila pentru imbunatatirea modelului anterior, sau schimbarea are scopul de a aduce o gura de aer proaspat in vanzari.
Pachetul de vanzare include: adaptor incarcare 220V, cablu de date micro-USB, casti stereo tip handsfree.
Sticla si metalul compun in armonie perfecta acest produs, finisat pana la cel mai mic detaliu de catre Samsung, obtinand astfel un efect placut la atingere si la privire. Asa cum il recomanda Samsung chiar de pe folia care protejeaza produsul in cutie, “Full metal & Slimness” indica un rezultat pozitiv in ceea ce priveste asteptarea si munca depusa pentru a atinge anumite standarde ale produsului.
Singurul aspect mai putin placut la acest terminal este camera foto principala, cu o proeminenta de aproximativ 3 mm. Credem ca, prin acest artificiu, Samsung a dorit sa impuste 2 iepuri odata. Mai exact, producatorul a cautat sa elibereze calea difuzorului si sa mentina aparatul la o grosime mai mica, in ciuda faptului ca senzorul foto necesita mai mult spatiu.
Banda laterala din aluminiu are rolul de a proteja ecranul atat in cazul unui impact lateral, cat si in cazul in care telefonul va fi pus cu ecranul in jos. Acest lucru este posibil datorita latimii benzii laterale, aceasta depasind ecranul insesizabil, similar cu iPhone 5.
Carcasa compacta determina pozitionarea a cel putin doua sloturi tip sertar in partea stanga-jos a terminalului. Unul dintre acestea poate primi un nanoSIM, iar al doilea, fie un card de memorie cu capacitatea maxima de 128 GB, fie un al doilea nanoSIM.
Conectorul micro-USB, mufa jack pentru casti si butoanele, au fost amplasate similar cu a celorlalte modele din clasa A, ale aceluiasi producator. Lipsa unui buton dedicat pentru fotografiere aduce o bila neagra la acest capitol.
Cu o masa de doar 151g, Samsung se poate lauda ca a produs un telefon subtire, elegant, din materiale rezistente, dar, in acelasi timp, usor de tinut in mana. Secretul se poate ascunde in compozitia capacului-spate al telefonului, fabricat dintr-un policarbonat rezistent la socuri si zgarieturi. Textura acestuia este fina la atingere si mata.