Materialele utilizate in constructia acesteia sunt spuma poliuretanica HD-High Resilience si un strat de 4 cm in exterior pe fiecare fata de spuma cu Saltea Previ Novo 12+41memorie, aceasta din urma asigurand o distribuire a greutatii pe intreaga suprafata a saltelei, astfel evitandu-se punctele de presiune si prin urmare asigurand un somn linistit. Insa trebuie precizat si faptul ca aceasta saltea are ca recomandare ca greutatea maxima a unei persoane sa nu fie mai mare de 90 de kg, lucru ce ar putea fi o problema pentru cei care cantaresc mai mult. Aceasta poate fi utilizata si in aceste conditii, dar uzura va fi mai rapida si nici spuma cu memorie nu va reusi sa faca fata la fel de bine.

Materialul care acopera salteaua este strech de tip Aloe Vera si este tratat impotriva acarienilor si microorganismelor, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu faptul ca aceasta ar putea sa adune astfel de daunatori care ar putea sa va puna sanatatea in pericol, mai ales daca suferiti de alergii.

De asemenea, aceasta este prevazuta cu o banda tridimensionala care permite aerisirea interna constanta pentru a o proteja de infestarea cu mucegai sau bacterii si, totodata, asigura o eliminare rapida a umezelii acumulate in timpul somnului.

In ceea ce priveste intretinerea acesteia, trebuie ceva mai mult efort pentru ca trebuie aspirata periodic, dar in acelasi timp nu se pot utiliza produse de curatare sau apa, pentru ca o pot deteriora iremediabil. Este indicata folosirea unei huse special create pentru a o proteja de elementele externe, cum sunt praful sau transpiratia. De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca trebuie intoarsa de pe o parte pe alta o data la aproximativ trei luni pentru a preveni uzura avansata pe una din parti, iar in acest proces va ajuta manerele dispuse de o parte si de alta a saltelei.