Reguli de stil pentru tinute barbatesti

Un barbat imbracat la patru ace este o adevarata viziune! Desi la prima vedere, in comparatie cu cosmarul alegerii unei rochii de ocazie, tinutele elegante pentru barbati par floare la ureche, regulile de buna purtare ale acestora sunt mult mai stricte, iar capcanele care ii asteapta pe masculi sunt numeroase si periculoase!

Costumul perfect croit este cea mai sigura cale spre o tinuta de seara eleganta a barbatilor. Speram ca exemplul lui Ryan Gosling sa fie contagios!

1. Pulpa sacoului trebuie sa acopere intotdeauna soldurile si fermoarul pantalonilor

Tinutele elegante ale barbatilor care asculta de aceasta regula vor arata ca turnate! Jon Hamm nu doar ca a jucat rolul unuia dintre cei mai sofisticati barbati din seriale in „Mad Men”, dar si aplica lectiile valoroase desprinse de la personajul sau in viata reala.

2. Marginea de jos a pantalonului trebuie sa atinga pantoful, iar pantalonii cu turul lasat trebuie abandonati in uitare!

Imaginea de mai jos este cu adevarat graitoare pentru masurile perfecte ale unei tinute elegante pentru barbati!

3. Maneca sacoului trebuie sa dezvaluie aproximativ 1,25 cm din camasa

Nici mai mult, nici mai putin, exact ca in aceasta poza-reper pentru barbati!

4. Costumul trebuie sa se potriveasca perfect, mai ales in zona umerilor

Tinutele elegante ale barbatilor castiga puncte la capitolul stil, atat timp cat se muleaza impecabil si pun in evidenta linia umerilor.

5. Cum sa verifici marimea potrivita a sacoului

Mana trebuie sa poata fi strecurata fara probleme in spatiul dintre camasa si sacou, fara a mai ramane loc liber. In toate celelalte situatii, costumul este ori prea mare, ori prea mic.

6. Deschizatura reverului trebuie sa fie suficient de larga incat sa cuprinda cravata

Este valabil in ambele sensuri: o cravata prea lata va constitui la randul ei o gafa intr-o tinuta eleganta pentru barbati!

Accesoriile unei tinute elegante pentru barbati
Marimea si croiul costumului barbatesc sunt esentiale, dar la fel de importante sunt si accesoriile. Acestea vor sublinia rafinamentul tinutei si vor conferi personalitate, acolo unde este cazul, dar vor demonstra si talentul posesorului lor.

8. Lungimea corecta a cravatei

Cravata trebuie sa atinga cureaua, conform regulilor de buna purtare a tinutelor elegante pentru barbati, sau sa fie suspendata foarte aproape de aceasta. Sun nicio forma, aceasta nu trebuie sa atarne neglijent, undeva sub acest nivel. Citeste aici cat de lunga trebuie sa fie cravata si care sunt greselile de stil comise frecvent de barbati!

9. Culoarea cravatei

Nuanta acestui accesoriu esential al costumelor pentru barbati trebuie sa fie mai puternica decat a camasii, pentru a se remarca asa cum se cuvine. De asemenea, jocurile de printuri sunt subtile si nu intra niciodata in contradictie (este de prost gust combinatia cravata cu flori si camasa in dungi).

10. Nuanta curelei trebuie sa se potriveasca cu cea a pantofilor

Da, este o regula pe care femeile o incalca in mod „stilat” in cazul asortarii pantofilor cu geanta, dar este inca valabila pentru tinutele elegante ale barbatilor. Insa ea poate fi trecuta cu vederea atunci cand vorbim despre un outfit mai putin pretentios.

11. Batista din buzunarul de la piept, un accesoriu plin de stil

Batista din buzunarul de la piept va transforma o tinuta eleganta pentru barbati intr-una de-a dreptul fabuloasa! Iar cand ea reprezinta pata de culoare a intregului outfit, stilul este cu atat mai evoluat. De retinut: nuanta batistei trebuie sa fie diferita de cea a cravatei.

12. Ceasul de mana sport si costumul elegant – combinatie fatala

Si nu in sensul bun! Tinutele elegante pentru barbati nu tolereaza ceasuri sport, asa cum ne invata nimeni altul decat ilustrul James Bond!

13. Bretelele si cureaua – niciodata impreuna!

O tinuta eleganta pentru barbati nu are nevoie si de bretele, si de curea: prea multa sustinere va lovi intotdeauna notele nepotrivite de stil.

Regula de stil pe care nu o poti ignora
Desi este bine cunoscuta, regula de mai jos este adesea ignorata de reprezentantii sexului masculin!

14. Nasturele de jos ramane intotdeauna deschis!

Fie ca este vorba despe un sacou cu doi sau trei nasturi, cel de jos trebuie sa ramana intotdeauna deschis. Desigur, daca in discutie intra o piesa cu un singur accesoriu de gen, acesta poate ramane inchis, cu exceptia momentului cand barbatul se apleaca sau se aseaza si este obligat sa isi deschida toti nasturii. Altfel, risca sa isi strice frumusete de costum!