Aceste anvelope au fost special concepute pentru a putea fi utilizate in conditiile de iarna specifice din Europa si America de Nord. Banda de rulare cu design directional este conceputa pentru a elimina apa si pentru a creste aderenta pe drumuri ude sau inghetate.

Densitatea ridicata de microstriatii de pe zona centrala a benzii de rulare garanteaza o aderenta egala pe carosabil. In acelasi timp, modelul pozitionarii microstriatiilor previne retentia de surplus de zapada pe banda de rulare si ajuta la imbunatatirea stabilitatii pe drumuri inzapezite.

Cei de la Pirelli au adaugat de asemenea un tip special de microstriatii pe banda de rulare special concepute pentru a imbunatati performantele pe zapada si gheata. Acestea au fost create pentru a elimina apa colectata pe suprafata drumurilor inghetate, lucru care previne patinaarea cand se circula cu viteze ridicate.

Aceasta tehnologie de nivel ridicat de tip 3D va ajuta la mentinerea echilibrului blocurilor de cauciuc de pe banda de rulare la viteze ridicate si in timpul franarii. Tehnologia de “dubla agatare” de pe banda de rulare creste aderenta autoturismului pe drumuri acoperite cu gheata sau polei.

Compusii de tip polimer utilizati in fabricarea anvelopelor sunt mai flexibili decat cei utilizati la majoritatea anvelopelor. Datorita acestor compusi, suprafata de contact cu carosabilul se mareste, lucru ce rezulta in reducerea riscului de acvaplanare si in cresterea stabilitatii autoturismului si a confortului pasagerilor.

La fel ca la majoritatea anvelopelor Pirelli, aceste anvelope beneficiaza si ele de tehnologiile Run Flat.