Camera este una dedicata videografilor profesionisti dar si celor amatori. DVX200 dispune de un senzor 4/3, si filmeaza 4K in camera in format DCI sau UHD cu maxim 60 de cadre pe secunda. Aceasta camera imprumuta multe tehnologii de la Panasonic GH4. Un exemplu ar fi senzorul, care este de fapt identic.

Blocul optic este fabricat de catre Leica si face parte din seria DICOMAR. Din pacate acesta nu poate fi schimbat, dar ofera o distanta focala de la 28mm pana la 365.3mm cand folositi rezolutia 4K sau HD, iar daca folositi formatul 4K Cinema, distanta focala se modifica in 29.5mm pana la 384.9mm.

Pentru a filma la calitatea maxima aveti nevoie de un card SDXC la standardul UH3, bitrate-ul maxim la care poate filma camera fiind de 150Mb/s. In partea laterala sunt disponibile doua sloturi pentru card, iar din setari puteti selecta modul de utilizare a cardurilor: puteti filma pe unul si face poze pe celalalt, puteti filma in paralel pe ambele, sau cand un card se umple puteti trece automat pe cel de-al doilea.

Pe corpul camerei se regasesc foarte multe setari rapide, plus cateva butoane care pot fi personalizate de catre utilizator. In partea dreapta sunt doua intrari XLR, iar in partea stanga se regasesc setarile pentru sunet. Pentru ca este o camera dedicata si zonei profi, aceasta are port SDI cu viteza de 3Gb/s.

Dar dincolo de insiruirea seaca de cifre si specificatii tehnice, aceasta camera are cateva calitati incontestatbile. Senzorul mare, care si-a dovedit valoarea pe GH4, cuplat cu un body extrem de solid, realizat in parte din fibra de carbon, ergonomic si familiar videografilor.