PadFone 2 Station Asus A68 a fost lansat la inceputul anului 2013 de catre cei de la Asus Romania in urma succesului rasunator care l-a avut prima editie PadFone Asus. Prin achitionarea unui pachet cumparatorul va primi puternicul smartphone, tableta dock si incarcatorul.

PadFone 2 Station Asus vine cu imbunatatiri esentiale fata de prima editie, culisarea este mult mai simpla fara a mai avea nevoie de capac suplimentar, mufa de conectare telefon – tablet dock este la baza terminalului mobil si partile laterale sunt construite acum din aliaj metalic facilitand glisarea usoara in slot. Telefonul se fixeaza in slotul de pe dock cu ajutor unor sine realizate din teflon pentru a preveni uzura dupa o utilizare mai indelungata. Desi sistemul gandit de catre cei de la Asus este bun, exista totusi riscul ca la o cuplare in graba sau o clipa de neatentie sa se zgarie ecranul.

Noul produs vine in 2 variante si anume in varianta de 32GB sub denumirea “PadFone 2 Station Asus A68-1A157WWE” si in varianta de 64GB sub denumirea “PadFone 2 Station Asus A68-1A233WWE”. Singura diferenta intre cele versiuni e capacitatea de stocare.

Telefonul
Design

Telefonul este mai subtire decat modelul precedent, mult mai performant iar design-ul este imbunatatit vizibil. In partea frontala intalnim display-ul si touch-ul care acopera tot ecranul, inclusiv butoanele capacitive de la baza ramanand astfel loc liber doar pentru difuzorul principal. Peste sticla ecranului este aplicat un filtru ce diminueaza luminozitatea excesiva dar si intensifica in egala masura culorile .

In partea din spate observam un al doilea difuzor folosit la redarea continutului media dar si camera foto-video cu blit xenon.
Intre partea frontala si cea din spate avem o rama metalica din aluminiu si magneziu lucru care imbunatateste considerabil aspectul Padfone-ului. In lateral avem butoanele de volum si butonul ON/OFF.

Telefonul vine cu un chipset Qualcomm Snapdragon S4 Pro Krait cu nuclee Cortex – ruland la o frecventa de 1,5GHz si cu o memorie de 2GB RAM DDR2, lucru destul de rar intalnit la terminalele mobile din prezent. Chipset-ul video integrat este Adreno 320, chipset care trece cu brio testele actuale de benchmark. Greutatea telefonului e de 135grame.

Telefonul mobile vine cu un ecran Super IPS+ de tip capacitiv, cu diagonala de 4.7 inci la o rezolutie de 1280×720 pixeli. Display-ul beneficiaza de protectie suplimentare fiind acoperit cu sticla Corning, sticla aplicata pe toata suprafata frontala a telefonului. Totodata ecranul are aplicat un tratament pentru rezistenta la zgarieturi si tratament anti-amprente.

Toate datele sunt stocate pe memoria telefonului, pe partea de tableta beneficiem doar de un ecran mai mare, baterie mai mare si o alta camera frontala, partea de main hardware ramanand aceiasi. Un avantaj major in cazul de fata e faptul ca nu mai trebuiesc sincronizate datele intre cele doua terminale deoarece practic totul e in telefon stocat.

PadFone 2 Station Asus A68 vine pe partea de stocare doar cu spatiul de 32GB sau 64GB in functie de modelul ales, modelul nu beneficiaza de slot microSD insa putem extinde spatiul de stocare prin optiunea Asus Webstorage gratuit timp de doi ani de la activare, ulterior fiind necesar sa se achite un abonament anual.

Pentru a facilita o interactiune cat mai placuta cu utilizatorul avem integrat pe langa sistemul de operare Android 4.1.2 Jelly Bean si o multime de senzori precum : giroscop, senzor de proximitate, senzor de lumina, busola, accelerometru dar si NFC integrat.

Pe partea de camera foto Asus exceleaza la acest model cu o camera de 13MP ce vine cu focalizare automata, diafragma F2.4 si lentile cu 5 elemente toate acestea contribuind la realizarea unor poze de o calitate foarte buna dar si video-uri reusite.

Lista specificatii tehnice :

Rețele LTE/WCDMA HSPA+ UL:5.76 Mbps/DL:21 Mbps, LTE UL:50 Mbps/DL:100 Mbps, WCDMA : 900/2100, EDGE/GPRS/GSM : 850/900/1800/1900, LTE: 800/1800/2600 – in functie de reteaua 3G in care e inregistrat terminalul
Sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean
Dimensiuni telefon 137.9 x 68.9 x 9 mm
Greutate telefon 135 g
Procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro Krait la 1.5 GHZ
Chipset video Adreno 320
Memorii RAM LPDDR2 2GB
Stocare 32GB sau 64GB in functie de modelul ales
WLAN 802.11 a/b/g/n
Bluetooth V4.0
NFC
AGPS & GLONASS
Display 4.7 inch, HD 1280 x 720, Super IPS+ cu ecran tactil capacitiv, Corning® Glass rezistent la zgarieturi cu tratament anti-amprente.
Baterie telefon litiu 2140 mAh
Autonomie in asteptare 336 ore 3G, autonomie in convorbire 16 ore pentru 3G
Camera frontala la telefon 1.2MP
Camera principala la telefon 13MP
Giroscop, senzor de proximitate, senzor de lumina, busola, accelerometru
Tehnologie redare sunet SonicMaster
Tableta
Majoritatea specificatiilor hardware sunt preluate direct de la telefon insa exista si diferente. La tableta intalnim un ecran IPS de 10.1 inchi la o rezolutie WXGA de 1280×800 pixeli, rezolutie destul de mica comparativ cu terminalele de top disponibile pe piata. Un mare minus reprezinta lipsa ecranului FullHD.
Avem o camera video de 1MP in partea frontala folosita in special la apelurile video si o baterie de 5000mAh la 19Wh cu o autonomie de 336 ore in regim stand-by si undeva pana la 8 ore de utilizare continua. Telefonul se incarca de la bateria tabletei, bateriile sunt incorporate atat in telefon cat si in tableta direct fara posibilitate de inlocuire.

Ecranul IPS de 10.1″ este acoperit cu Corning Gorilla Glass lucru ce ofera protectie suplimentara contra zgarieturilor. PadFone 2 Station Asus A68 dispune in total de 3 camere video insa una singura reuseste sa satisfaca nevoia de poze ocazionale si anume cea de pe telefon cu senzorul de 13MP.

Datorita zonei andocare pentru telefon, tableta devine destul de groasa si de grea comparativ cu modelele simple, tableta ajungand astfel la o greutate de 514gr insa intreg ansamblul cantareste aproximativ 650 grame datorita celor doi acumulatori. Cu toate acestea, PadFone 2 Station Asus A68 nu cantareste mai mult decat iPad 2. Tableta are un singur conector proprietar, compatibil microUSB. Lipsa altor conectori cum ar fi micro HDMI sau USB 3.0 este suplinita partial de functiile wireless cu ar fi DLNA.