Acest telefon poate concura cu success cu Samsung Galaxy S3.

Cu un spatiu extern de 32GB fara posibilitate de extindere prin microSD, LG E975 Optimus G face parte din generatia de smartphone 4.7 inch cu un ecran True HD-IPS Plus la o rezolutie de 768 x 1280 pixeli ce afiseaza pana la 16 milioane de culori. La o densitate a ecranului de 318ppi, modelul acesta de smartphone nu ocupa un loc fruntas.

Ca si sistem de operare vine cu un Android v4.1 (Jellybean) cu o interfata TouchWiz finisata si customizata de catre LG, versatila si usor de modificat de catre utilizatorul final.

In ceea ce priveste partea de hardware avem un procesor quad-core Snapdragon S4 tactat la 1.5GHz, 2GB memorie RAM si o camera de 13MP disponibila. Pe langa toate acestea, LG E975 Optimus G ofera si alte facilitati precum senzorul ambiental si de luminozitate, NFC, Bluetooth, GPS, accelerometru si multe altele.

Design

LG E975 Optimus G are o forma dreptunghiulara cu margini rotunjite care aduce foarte mult a Samsung Galaxy S2 sau de ce nu iPhone 4. Acest model este foarte placut la atingere, textura carcasei permite o priza buna in timp ce este tinut in mana iar dimensiunile sale 131.9 x 68.9 x 8.5 mm fac posibila manevrarea si cu o singura mana in unele conditii. La o greutate de doar 145 grame telefonul este peste alte modele cu aceleasi specificatii.

Autonomie

Telefonul vine cu o baterie Li-Polymer de 2100mAh care rezista pana la 10 ore de utilizare medie continua pentru browsing, muzica si putina redare media , toate acestea cu power management pornit. Producatorul are declarate valorile in regim de asteptare de 456 ore in 2G si 411 ore in 3G iar in regim de convorbire pe 2G asigura o autonomie de pana la 15 ore pe cand in 3G avem 13 ore de convorbire asigurate.Camera

Camera foto principala este de 13 MP insa in realitate e mai mult o valoare de marketing. In realitate camera de pe LG E975 Optimus G nu se ridica la nivelul asteptat, mai exact pozele nu exceleaza cu nimic fata de alte camere la rezolutie mai mica, insa desigur, nu putem spune ca sunt mai rele.

Avem si o camera secundara de 1.3MP ideala pentru apelurile video. Camere foto beneficiaza si de anumite tehnologii active precum Auto Focus, Face tracking si Geotagging.