lenovo1

Lenovo IdeaPad Z5070 este un laptop apreciat de multi utilizatori. In primul rand acest model iese in evidenta prin designul aparte si specificatiile hardware de top. Acest laptop iese din tiparul standard de culoare neagra si capata o culoare argintie care il acopera oferind astfel un plus de eleganta. Forma se bazeaza pe colturile rotunjite si capacul display usor iesit inspre exterior. Plasticul din care este realizat ofera o senzatie de material premium la atingere iar zona care inconjoara tastatura este realizata dintr-un aliaj de aluminiu care presupune o racire eficienta a elementelor din jur si o conductie termica excelenta.

Tot la capitolul tastatura putem evidentia faptul ca la Lenovo IdeaPad Z5070 tastatura este una clasica de tip chiclet cu o cursa scurta iar spatiul disponibil intre taste este mai mult decat generos. Diferenta fata de alte modele produse de Lenovo este faptul ca scrierea accidentala a fost redusa foarte mult datorita pozitionarii tastelor si a tehnologiei anti-stropi folosita la realizarea acestei tastaturi. Ca si display avem unul de tip Glare cu o diagonala de 15.6 inch si o rezolutie maxima de 1920 x 1080 pixeli. Acest display este de tip LCD-LED si reda o imagine clara inclusiv in cazul unei lumini puternice ce se reflecta pe ecran.

Specificatii hardware
La acest capitol Lenovo IdeaPad Z5070 exceleaza si ofera o experienta unica in materie de executare aplicatii sau jocuri de ultima generatie. Gratie unui procesor produs de Intel, modelul i7 bazat pe tehnologia Haswell acest laptop ruleaza la o viteza excelenta. Mai exact vorbim de modelul 4510U bazat pe tehnologia low-voltage de unde reiese un consum redus de energie si automat o autonomie sporita a bateriei. Procesorul ruleaza pe doua nuclee la o frecventa de 2 GHz si o memorie cache de 4MB.

Acest laptop dispune de doua sloturi pentru memoria RAM care in prezent sunt ocupate cu doua placute a cate 4 GB memorie DDR3 ce ruleaza la o frecventa de 1600 MHz. Desi standard memoria este de 8GB RAM acest model suporta extinderea pana la 16GB insa acest lucru implica inlocuirea placutelor existente de cate 4GB RAM cu doua de cate 8GB RAM, lucru care nu se justifica decat in cazurile de programare sau compilare aplicatii video complexe.

Spatiul de stocare este oferit de un HDD clasic de 1TB ce vine cu 5400RPM. Pentru a putea folosi acest laptop la performante maxime se recomanda inlocuirea acestui HDD cu un dispozitiv de stocare de tip SSD pentru care puteti consulta oferta de pret aici.

Ajungem acum la unul dintre cele mai importante elemente dintr-un laptop si anume chipsetul video. Intalnim astfel un astfel un chipset produs de nVidia, mai exact modelul GForce GT 840M care permite executarea jocurilor de ultima generatie fara mari probleme la detalii cel putin medii. Acest chipset video vine cu o memorie de 4GB DDR3.
Lenovo IdeaPad Z5070 vine cu un adaptor bluetooth versiunea 4.0, un adaptor Wi-Fi ce suporta tehnologia 802.11 b/g/n si o placa de retea de tip gigabit ce suporta transferuri de mare viteza.

In ceea ce priveste porturile disponibile putem aminti un port HDMI, unul VGA, unul USB 2.0 si doua porturi USB 3.0 pentru transfer de mare viteza. Avem totodata si portul jack pentru iesire/intrare audio.
Acest model dispune de o baterie de tip Li-Ion pe 4 celule care ofera o autonomie de pana la 3 ore de utilizare medie conform specificatiilor tehnice oferite de producator. La o testare reala a acestui laptop autonomia a iesit putin peste 2 ore si jumatate pentru navigae pe internet, muzica si vizualizare clipuri online. La o utilizare intensa pentru gaming sau vizualizare continut HD cu siguranta autonomia va fi mai mica.