Lenovo IdeaPad G580
Lenovo ofera o gama de modele extrem de varianta pentru notebook-uri. Avem modele la un low-cost extrem de aproximativ 1100RON pana la performante de top ce depasesc cu mult 3000RON. Modelul discutat azi se poate incadra in bugetul oricui, in functie de varianta de configuratie aleasa.
Lenovo IdeaPad G580 este un notebook extrem de reusit produs de Lenovo care vine in mai multe configuratii. Putem astfel opta pentru un notebook ce porneste de la 1700RON cu procesol Intel Celeron si ajungand la un procesor Intel Core i3 Sandy Bridge sau Ivy Bridge cu un adaptor video nVidia 610M. Lenovo IdeaPad G580 din gama de top este suficient de bun pentru a juca unele dintre ultimele jocuri aparute datorita placii video cu memorie dedicata.
Design
Carcasa in care este invelit laptop-ul Lenovo IdeaPad G580 este realizata din plastic mat de un maro extrem de inchis ce la prima vedere pare mai degraba un negru. Ca si la majoritatea modelelor produse de Lenovo design-ul e mai degraba unul clasic, simplu care ofera insa un aer de eleganta datorita elementelor metalice inserate in carcasa.
Putem mentiona totusi ca acest model prezinta o structura solida, ofera senzatia de rezistenta si per total este destul de aspectuos.
Display
Laptopul Lenovo IdeaPad G580 vine cu un display de 15,6 inch cu rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Display-ul este de tip LCD-LED si beneficiaza de o tehnologie inregistrata de Lenovo si anume VibrantView. Aceasta tehnologie e capabila sa ofere o luminozitate si un contrast cu valori decente (196.6 cd/m2, respectiv 161:1). Acest display este unul clasic intalnit pe mai toate notebook-urile din aceasta gama de pret.
Unghiurile de vizibilitate sunt relativ decente, dupa cum spuneam si adineaori vorbim de un laptop din gama low-cost mai degraba iar pentru acea gama putem spune ca exceleaza la foarte multe capitole. Stanga – dreapta vizibilitatea este chiar foarte buna, dar pe directia sus – jos aceasta e mai putin buna dar se poate corecta imediat prin miscarea capacului.
Specificatii tehnice
Dupa cum mentionam de la inceput, Lenovo IdeaPad G580 vine disponibil in mai multe configuratii insa azi tratam modelul Lenovo IdeaPad G580 cu procesor Intel® Pentium® Dual-Core B960 2.20GHz, 4GB, 500GB, nVidia GeForce 710M 1GB.
Nucleu acestui laptop consta in procesorul Intel® Pentium® Dual Core B960 tactat la o frecventa de 2200MHz cu o memorie cache de 2MB, fiind bazat pe tehnologia de 32 nm.
Chipset-ul video este un model relativ nou produs de nVidia, GeForce 710M cu o memorie dedicata de 1GB RAM. Acest chipset video este excelent pentru redat continut multimedia precum filme FullHD, recomandam desigur in acest caz conectarea la un TV prin HDMI-ul disponibil daca dispunem de un TV acasa.
Memoria RAM disponibila pe Lenovo IdeaPad G580 este 4GB DDR3 la o frecventa de 1333MHz. Avantajul este ca putem extinde usor memoria cu inca 4GB RAM datorita celui de-al doilea slot disponibil pe placa de baza. Spatiul intern de stocare este oferit de un HDD de 500GB ce foloseste tehnologia SATA si ruleaza la 5400 rotatii pe minut.
Porturi, tehnologii si comunicatii
La capitolul conectivitate Lenovo IdeaPad G580 sta mai mult decat decent. Acesta dispune de doua porturi USB 3.0 pozitionate in partea stanga si inca unul USB 2.0 pozitionat in partea dreapta. Alte porturi extrem de utile sunt cele VGA sau HDMI prin care putem reda imaginea de pe display printr-un TV, Monitor sau de ce nu un video-proiector.
Notebook-ul vine cu o unitate optica de tip DVD-RW, o iesire audio si pentru microfon. Totodata acest model dispune de un card reader capabil sa citeasca si sa scrie carduri de memorie de tip SD si MMC.
Extrem de importanta este prezenta unui modul Bluetooth AR3011 produs de Atheros si un adaptor WI-FI Atheros AR2985 ce dispune de standardul 802.11 b/g/n. Avem la acest model si o placa de retea clasica de tip Ethernet 10/100 dar si o camera WEB integrata de tip HD.
Autonomie
Lenovo IdeaPad G580 vine cu un acumulator cu 6 celule ce ofera o autonomie relativ buna, valoarea finala este redata desigur de scopul utilizarii notebook-ului. La o utilizare medie de navigare pe internet si redare continut multimedia ( nu HD ) , autonomie este de aproximativ 2 ore si jumatate. Autonomia poate fi cu usurinta imbunatatita daca reglam display-ul la o luminozitate scazuta, dezactivam functii care nu ne sunt de folos, s.a.m.d