Laptop Toshiba C55-A-142

Toshiba-C55-A-144-3

Laptopul Toshiba C55-A-142 este un laptop din gama entry level care satisface fara probleme cerintele de natura office sau multimedia. Aici nu punem accent pe partea de gaming datorita adaptorului grafic cu memorie dedicata, Intel HD Graphics care nu este neaparat un lider in materie de GPU. Acest lucru nu inseamna ca laptopul nu poate fi folosit pentru jocuri, din contra, in jocurile cu cerinte modice/medii se descurca fara probleme.

Sa revenim totusi la al nostru Toshiba C55-A-142. Pana nu demult daca doreai sa achizitionezi un notebook alb trebuie sa te orientezi spre un Sony Vaio sau un notebook Apple la un cost net superior. In ultimul timp tot mai multi producatori au decis diversifice gama de culori disponibile pentru un anumit model de laptop, de la banalul negru cu gri avem azi o varietate de culori disponibile.

Design si dimensiuni

Toshiba C55-A-142 vine fara un sistem de operare preinstalat tocmai pentru a fi disponibil la un cost cat mai redus de achizitionare. Acest laptop cantareste doar 2.3 KG si vine cu dimensiunile (W x H x D): 380 x 30.8 – 33.35 x 242 mm. Display-ul este de 15.6 inch si beneficiaza de tehnologia Toshiba Trubrite la o rezolutie de 1366 x 768 pixeli.

Un plus pentru culoarea alb reprezinta lipsa retinerii amprentelor ca si in cazul unui laptop negru, mai ales unul glossy precum in cazul de fata. Tastatura prezenta pe acest model este de tip chiclet, pozitionarea tastatelor este aerisita si cursa este scurta la apasare. Bonus, acest model beneficiaza de o tastatura numerica.

Specificatii tehnice
Nucleul laptopului Toshiba C55-A-142 este reprezentat de un procesor Intel® CoreTM i3 – 3120M ce ruleaza la o frecventa de 2.5 GHz. Acest procesor este bazat de tehnologia de 22nm cu o memorie cache de 3MB.

Memoria RAM disponibila este de 4GB DDR3 ce ruleaza la o frecventa de 1600MHz. Putem observa totodata si prezenta unui HDD de tip S-ATA3 cu o capacitate de stocare de 500GB si 5400rpm. Pentru a spori viteza de lucru a sistemului ales, recomandam cu caldura achizitonarea unui SSD de mare viteza.

Laptopul beneficiaza de 2 porturi USB 2.0 si un port USB 3.0 de mare viteza. Totodata gasim si un port clasic VGA si un HDMI pentru a reda cu usurinta continutul pe ecranul unui televizor sau, de ce nu printr-un proiector.