Laptop HP ProBook 4540s

hp-probook-4540s-4

Unul dintre modelele de ultima ora de la HP este HP ProBook 4540s, un model foarte reusit cu review-uri pozitive din partea multor testeri si utilizatori.Compania Hewlett-Packard are sediul principal in Palo Alto, California, SUA si este specializata in IT, de la PC-uri personale pana la software, telefoane sau imprimante.

Gama de portabile ProBook este foarte reusita si apreciata, comparativ cu seria precedenta Probook 4530S care avea mici neajunsuri. Pe partea de design seria noua de laptop-uri HP ProBook 4540s a suferit doar mici modificari, pe cand pe partea de hardware modificarile sunt masive.

HP ProBook 4540s vine imbracat intr-o carcasa de aluminiu aproape integral, singura componenta exterioara care este din plastic fiind rama ecranului si partea inferioara a carcasei, acest lucru este oarecum de inteles deoarece astfel racirea este asigurat intr-un mod mai eficient.

Design

Carcasa impresioneaza prin tehnologia HP DuraFinish care asigura o rezistenta marita la zgarieturi si nu retine amprentele sub nici o forma. O alta tehnologie interesanta este HP 3D DriveGuard care asigura o protectie excelenta asupra hard disk-ului acesta fiind protejat de lovituri sau chiar de scaparea accidentala de la inaltime.

Tastatura este de tip antistropi ca si la modelul anterior care contribuie la protejarea impotriva stropilor mici a pieselor electronice sensibile si a componentelor de baza, avand dedesubt un strat subtire de film Mylar, iar touchpad-ul este de dimensiuni reduse si poate fi dezactivat cu usurinta.

Display-ul este de tip mat si este HD cu diagonala de 39,6 cm (15,6″) la o rezolutie 1366 x 768 pixeli si nu in ultimul rand camera web care de aceasta data este de tip HD pe cand la vechiul model HP ProBook 4530S aveam o simpla camera web de 1.3MP.

Conectivitate

Pe partea de conectivitate regasim in partea din stanga sus sistemul de securitate de tip Kensington lock ( acest port este folosit in special pentru securizarea notebook-ului in cazul in care acesta este expus pentru prezentare), langa acesta fiind dispusa mufa de alimentare, sistemul de racire al notebook-ului, mufa VGA (pentru conectarea la un monitor), mufa LAN de tip RJ45, un port HDMI (pentru a putea conecta notebook-ul la un TV, monitor sau proiector de au intrare HDMI) si doua porturi USB 3.0 ( prezenta a doua porturi USB 3.0 este foarte importanta mai ales avand in vedere ca majoritatea notebook-urilor din gama de pret sub 2000 RON vin cu maxim un port USB 3.0 . Pe partea dreapta este dispusa unitatea optica de tip DVD-RW si doua porturi USB 2.0.

Specificatii tehnice

La capitolul specificatii tehnice intalnim un procesor Intel® CoreTM i3-3110M 2.40GHz din seria Ivy Bridge si un adaptor grafic Intel HD Graphics 4000 prin care putem viziona fara probleme continut full HD si juca unele jocuri care nu cer detalii video foarte mari. Desigur, pentru amatorii de gaming acest model vine si cu varianta de echipare i5 si video dedicat HD 7650 2GB memorie dedicata ( click aici pentru detalii legate de aceasta versiune ).

In privinta memoriei RAM intalnim o placuta de 2GB DDR3 la o frecventa de 1333MHz. De mentionat aici e faptul ca avem inca un port disponibil astfel putem marii memoria cu usurinta prin adaugarea unei placute de alti 2, 4 sau 8 GB RAM.Spatiul de stocare este asigurat printr-un HDD Hitachi Travelstar 5K750 conectat pe interfata SATA cu o capacitate de stocare de 500GB si 5400 rotatii pe minut.