Laptop HP Pavilion G6-2200sq

hp-pavilion-g6-5

HP Pavilion G6-2200sq este un laptop ce il putem incadra cu usurinta in gama office datorita specificatiilor tehnice in mod special. Laptop-ul vine cu un design clasic, deloc sofisticat, fara linii atent conturate sau alte detalii ce adesea fac diferenta. Prin acest model cei de la HP au optat mai degraba pentru realizarea unui notebook la un pret accesibil trecand in plan secund detalii precum design-ul.

Avantajul la achizitionarea acestui produs este accesul direct la tehnologiile dezvoltate de HP precum Tehnologia HP CoolSense care regleaza temperatura notebook-ului in functie de gradul de utilizare si de conditii. O alta tehnologie extrem de apreciata de catre utilizatori este HP ProtectSmart, tehnologie datorita caruia datele din computerul portabil raman in siguranta cand acesta cade sau este lovit accidental. Acest sistem de protectie detecteaza din timp miscarea si inclinarea laptop-ului si reuseste sa opreasca HDD-ul in scopul protejarii acestuia.

Notebook-ul este destul de simplu, cantareste aproximativ 2.5KG si vine cu dimensiunile 376 x 36.3 x 244 mm. Culoarea neagra lucioasa este inspirat aleasa si un avantaj il reprezinta prezenta unei tastaturi numerice.

Nucleul laptop-ului HP Pavilion G6-2200sq este reprezentat de procesorul Intel® Pentium® Dual Core modelul B960 bazat pe o tehnologie de 32 nm, ce este tactat la o frecventa de 2,2Ghz si o memorie cache de 2048 KB. In materie de chipset video intalnim un Intel HD Graphics cu o memorie integrata, chipset video ce se descurca decent in jocurile video nu foarte pretentioase dar care ruleaza fara probleme un video HD 720p.

In ceea ce priveste display-ul prezent pe HP Pavilion G6-2200sq , amintim un LCD LED BrightView de 15.6 inch, cu o rezoluţie HD, de 1366 x 768 pixeli. Memoria disponibila este de 4GB DDR3, iar spatiul de stocare disponibil este de 500GB oferit de un HDD la 5400 rotatii pe minut.

In privinta conectivatii amintim prezenta a doua porturi USB 3.0 ce permit transferul intre perifericele ce suporta acest standard la viteze foarte mari. Mai avem un port USB 2.0, o iesire VGA dar si un HDMI extrem de util pentru redare continut printr-un videoproiector sau televizor.

Un alt avantaj il reprezinta tehnologia Dolby Advanced Audio prin sistemul Altec Lansing reuseste sa redea un continut audio la o calitate superioara. Prezenta unui webcam HP TrueVision HD se dovedeste extrem de utila in cazul unei conferinte video sau efectuarea de apeluri video in general.

In ceea ce priveste autonomie putem mentiona prezenta unei baterii Li Ion 6 Celule ce asigura o autonomie de pana la 3 ore in conditii de utilizare continua.