Laptop HP Compaq CQ58-300SQ

csm_Presario_CQ58_Oberseite_01_82ae966f3a

HP Compaq CQ58-300SQ este un notebook din segmentul office ideal pentru cei care doresc un echipament pentru navigare pe internet, vizionare filme si redare continut audio. Chiar daca specificatiile hardware nu il recomanda ca un notebook pentru gaming, cu siguranta unele jocuri pot rula pe acest notebook fara probleme gratie chipset-ului video integrat Intel HD Graphics.

Cu o greutate ce porneste de la 2.45 Kg si dimensiunea standard (W x H x D): 376 x 35.8 x 247 mm, puteti sa strecurati acest calculator portabil in geanta si sa plecat la drum fara grija.

Design

HP Compaq CQ58-300SQ este un laptop cu design clasic fiind pictat intr-o singura nuanta, negru. Singura care iese in evidenta este sigla HP care este realizata intr-o nuanta de argintiu. Tastatura este placuta la atingere si cursa tastelor este potrivita, nici prea lunga dar nici prea scurta. Tocuhpad-ul este extrem de placut la atingere si putem evidentia faptul ca acest notebook nu vine cu o tastatura numerica extrem de utila pentru multi dintre noi.

Specificatii tehnice

HP Compaq CQ58-300SQ vine cu un procesor de tip dual-core Intel Celeron 1000M din generatia Ivy Bridge, construit pe tehnologia de 22 nm tactat la o frecventa de 1.8GHz. Memoria cache la acest procesor este de 2MB. Adaptorul video este din seria Intel HD Graphics in regim share, adaptor suficient de performant pentru redare inclusiv continut media 720p daca avem instalate codecurile potrivite si un program de redare mai complex.

In ceea ce priveste spatiul de stocare avem un hard disk de tip SATA cu o capacitate de stocare de 320GB la 5400 rotatii pe minut. Memoria RAM este de tip DDR3 si regasim pe acest model o placuta de 2GB DDR3. De mentionat faptul ca placa de baza are doua sloturi pentru DDR3 si reusim astfel sa adaugam cu usurinta inca o placuta de memorie sa ajungem pana la capacitatea maxima suportata de 8GB DDR3.

Display

Ecranul regasit pe modelul HP Compaq CQ58-300SQ este un display clasic de 15.6 inch cu tehnologia BrightView. Ecranul este de tip LCD-ul cu iluminare din spate de tip LED si este capabil sa redea continutul la o rezolutie maxima de pana la 1366×768 pixeli.

Conectivitate, retea si autonomie

Un atuu foarte important care il are acest laptop este reprezentat de prezenta unui port HDMI extrem de util pentru conectarea notebook-ului la un TV sau un proiector. Pe langa HDMI avem si un port clasic de tip VGA, 3 porturi USB 2.0, o iesire pentru microfon si inca una pentru audio. Din pacate HP Compaq CQ58-300SQ nu vine cu nici un port USB 3.0 de mare viteza.

In ceea ce priveste posibilitatea de conectare la o retea, acest model vine cu un adaptor Ethenet de 10/100 si un adaptor Wi-Fi integrat cu tehnologia 802.11 b/g/n. Totodata acest model vine si cu tehnologia Bluetooth integrata.

Un alt avantaj la achizitionarea acestui model o reprezinta prezenta unei unitati optice de tip DVD-RW si un card reader.

Laptop-ul vine cu un acumulator de tip Li Ion 6 Celule ce asigura o autonomie decenta de peste 3 ore de functionare continua.