Laptop Asus X550LB-XX053D

 

x550ze_1_4_1

Asus X550LB-XX053D este un laptop de ultima generatie care reuseste sa suprinda si pe cei mai pretentiosi utilizatori. Acest model a fost lansat la sfarsitul anului 2013, la putin timp dupa lansarea tehnologiei Intel Haswell pe piata. Laptopul vine cu un design unic cu margini rotunjite si o textura a plasticului cel putin interesanta. Plasticul din care este realizata carcasa este extrem de rezistent si durabil in timp.

Spre deosebire de alti producatori consacrati, Asus evita compromisurile de calitate pentru a obtine un pret cat mai scazut pentru produsul final oferit la vanzare. Acest model vine echipat cu componente de ultima generatie, tehnologii specifice Asus precum SonicMaster si ecranul de tip Glare.

Alte tehnologii dezvoltate de Intel si regasite la acest model ar fi Intel ® Turbo Boost Technology care ofera mai multa performanta atunci cand este necesar. Este activat atunci cand sistemul de operare (OS) solicita cel mai inalt nivel de performanta al procesorului. Totodata acest model beneficiaza si de tehnologia Intel ® Turbo Boost Technology 2.0 care permite in mod automat nucleelor aflate pe procesor sa ruleze la o frecventa superioara redirectionand puterea si accelerand performanta in mod dinamic intr-o maniera proportionala sarcinilor si aplicatiilor la care sistemul este supus. Aceasta tehnologie este compatibila doar cu sistemele care au la baza procesoarele Intel ® Core ™ de generatia a 3-a si a 4-a, i5 si i7.

Tastatura prezenta pe Asus X550LB-XX053D este de culoare neagra iar pozitionarea tastelor este extrem de reusita. Tastele sunt distantate ideal intre ele astfel la o utilizare intensa scade riscul de a tasta gresit datorita apropierii tastelor. Un alt plus la aceasta tastatura este includerea tastelor numerice. Contrastul de la carcasa gri cu aspect metalic si tastele negre ofera o senzatie placuta ochiului. De asemenea touchpad-ul este extrem de precis si poate fi reglat in intensitate si responsivitate dupa preferintele fiecarui utilizator. Totodata la acest touchpad avem asigurat si suportul multitouch pentru diverse functii, datorita acestui aspect unele functii pot fi realizate fara a parcurge multi pasi.

In materie de specificatii tehnice punem in evidenta in primul rand procesorul la modelul Asus X550LB-XX053D. Intalnim asadar un procesor Intel® CoreTM i7 model 4500U lansat undeva la sfarsitul lui 2013. Deci, un model nou, construit pe platforma Haswell (cea mai noua platforma dezvoltata de Intel) care functioneaza la o frecventa de 1800MHz si este bazat pe o tehnologie de 22 nm. De mentionat la acest procesor faptul ca este din generatia U, adica low voltage care duce automat la o mai buna autonomie a bateriei.

Acest model dispune de 8GB de memorie RAM care cu siguranta asigura buna functionare a oricarui program sau joc de piata in prezent. Hard disk-ul este unul clasic cu interfata SATA si capacitate de stocare de 750GB, din acest punct de vedere fiind mai mult decat suficient, insa daca doriti viteza sporita va recomandam achizitionarea unui SSD de mare viteza.

Placa video de pe Asus X550LB-XX053D este o NVIDIA GeForce GT 740M, fiind o placa dedicata aceasta are o memorie de 2GB. Aceasta placa video este mai mult decat suficienta pentru rularea ultimelor jocuri aparute la o rezolutie medie.

Cand vorbim de multimedia la un Asus, ne gandim in primul rand la tehnologia SOnicMaster, adica sunet clar si puternic cu mult peste ce ofera ceilalti producatori. In rest, acelasi cititor de carduri, unitate opticat tip DVD-RW si camera web de tip HD. Ca si conectivitate acest model dispune de iesire HDMI, 3 porturi USB dintre care 2 sunt USB 3.0, iesire VGA si WiFi. La capitolul autonomie Asus ofera prin acest model o autonomie de pana la 4 ore gratie componentelor hardware care nu sunt mari consumatoare de energie. Desi acumulatorul este de doar 4 celule, acesta asigura la o utilizare intensa o autonomie de pana la 2 ore, autonomie extrem de buna la redarea unui continut video HD sau rularea unui joc PC.