Laptop Asus X550CC-XX067D

asus-x550ca-gri-8

Asus X550CC-XX067D este un laptop cu o configuratie foarte buna pentru gama de pret din care face parte. Este un laptop accesibil si cu un design placut.Asus X550CC-XX067D poate fi utilizat atat in regim home cat si office use. Putem folosi acest sistem inclusiv pentru rularea ultimelor jocuri aparute, jocuri ce vor rula fara probleme.

Un factor determinant in alegerea notebook-ului potrivit este si temperatura la care ajunge in conditii de utilizare intensa. Acest model trece cu brio testele datorita sistemului avansat de racire, inclusiv la teste de stresare placa video temperatura nu a crescut peste 80 de grade. Avand in vedere chipset-ul video nVidia GT 720M si procesorul Intel® CoreTM i7, temperaturile atinse sunt extrem de bune in conditii de stres. Putem mentiona aici faptul ca ventilatoarele sunt extrem de silentioase si design-ul excelent ajuta la evacuarea rapida a aerului cald.

Design

Pe partea de design Asus X550CC-XX067D se inscrie perfect in liniile elegante si atent trasate cu care am fost obisnuiti de Asus pana in prezent. Avem parte de un design simplu dar elegant, cu linii drepte si o imbinare foarte buna a culorilor de gri mat inchis si gri deschis.

Laptop-ul este fabricat dintr-un material plastic extrem de rezistent si solid, de buna calitate si totodata placut si fin la atingere. Asus X550CC-XX067D cantareste 2.3 Kg avand dimensiunile (W x H x D): 380 x 24.8 – 31.7 x 251 mm. Nici tastatura nu a fost “uitata” de catre cei de la Asus, aceasta este realizata dintr-un plastic cauciucat iar utilizarea ei devine o placere. Un avantaj este si prezenta unei tastaturi numerice care se dovedeste extrem de utila adesea.

Asus X550CC-XX067D – Palmrest argintiu
Asus X550CC-XX067D – Palmrest argintiu
Asus X550CC-XX067D – Capac display dark grey
Asus X550CC-XX067D – Capac display dark grey
Asus X550CC-XX067D – Display 15.6 si tastatura numerica
sus X550CC-XX067D

Specificatii hardware

Procesorul Intel® CoreTM i7 – 3537U bazat pe tehnologia pe 22 nm are memoria cache de 4 MB si integreaza patru nuclee fizice si patru thread-uri ce ruleaza fiecare la viteza de 2000 MHz standard. Acest procesor este de ultima generatie iar consumul de energie este extrem de scazut, lucru ce contribuie la o autonomie mai buna a bateriei. In materie de placa video, Asus ofera pe acest model un chipset nVidia GT 720M cu o memorie dedicata de 2GB RAM. Acest chipset video este extrem de potrivit pentru rularea jocurilor de ultima generatie.

Spatiul de stocare disponibil pe Asus X550CC-XX067D este de 500GB gratie unui HDD de tip SATA la 5400RPM. Memoria RAM este si aceasta extrem de importanta, avem astfel o placuta de 4GB RAM, memorie suficienta pentru utilizarea sistemului in regim de office/home/gaming use. Daca ne gandim la randare video sau alt consumator de resurse foarte mare putem adauga inca o placuta de 4 GB RAM.

Mai jos putem urmari cum se comporta un notebook Asus cu chipset video nVidia GForce 720M intr-un joc cu cerinte mari :

Display

Ecranul utilizat pe acest laptop este un clasic LCD-LED cu o diagonala 15.6 inch la o rezolutie nativa de 1366x768pixeli. Datorita tehnologiei LED folosite pentru iluminare, acest display reda imaginile foarte clare, iar culorile sunt vii. Tot datorita ultimelor tehnologii utilizate la fabricarea acestui display ne sunt evidentiate si cele mai mici detalii. Acest ecran este de tip Glare.

Tehnologii, porturi si comunicatii

Asus X550CC-XX067D vine cu o camera WEB 720p HD prin care apelurile video efectuate de pe laptop devin o placere. Notebook-ul vine si cu un DVD RW dar si un cititor de carduri SD incorporat.

In materie de porturi disponibile, avem in primul rand un port HDMI pentru conectarea la TV sau video proiector sau alternativa mai veche a acestuia, un port VGA. Pentru transfer de date la viteze avansate avem disponibil un port USB 3.0 alaturi de un port USB 2.0 prin care transferam continutul la o viteza mai redusa.

Adaptorul ethernet este de tip gigabit ce suporta 10/100/1000, iar cel wireless vine cu ultimele standarde cunoscute si anume 802.11 b/g/n.

Autonomie

Acumulatorul prezent pe acest model de laptop este unul de tip Li Ion cu 4 celule. Acest acumulator poate asigura o autonomie de lucru de pana la 3 ore si jumatate in conditii optime de utilizare.