Laptop Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm

Laptop-Acer-Aspire-V3-772G-747a161TMamm-back-side

Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm este un laptop care vine in premiera in Romania cu un procesor Intel® CoreTM i7 bazat pe tehnologia Haswell. Datorita acestui procesor de ultima generatie putem spune ca se ruleaza pe acest model orice joc de ultima generatie fara probleme fiind ajutat totodata de placa video cu memorie integrata.

Cu siguranta Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm este dedicat in special celor care au nevoie de putere mare de calcul si dispun de un buget de masura. Prin lansarea acestui model Acer a dovedit ca poate produce si echipamente de top la preturi mai mult decat accesibile. Designul este atragator si impresioneaza prin clasa de eleganta, capacul si palmrest-ul sunt de culoare auriu cu aspect metalic. Plasticul folosit la realizarea carcasei este de o calitate superioara si rezistent la zgarieturi.

Design

Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm vine in varianta Gold/Auriu mai exact culoarea sampaniei care contribuie la eleganta acestui laptop. Laptop-ul cantareste doar 3.2kg, lucru foarte bun avand in vedere dimensiunile (W x D x H): 414.8 x 275 x 31 – 34.6 mm si display-ul de 17.3 inch

Specificatii hardware

Din punct de vedere al specificatiilor hardware putem declara fara retineri ca Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm este un laptop de gaming in mod special deoarece nu il putem nici cum incadra in gama office avand in vedere display-ul imens pentru un notebook si specificatiile de top. Incep asadar cu procesorul Intel® CoreTM i7 model 4702MQ care vine pe tehnologia de 22 nm la o frecventa de 2.2GHz. Acest laptop are o memorie cache de 6144 KB. Acest model de procesorul este din noua generatie Haswell lansata de curand si e primul integrat pe un laptop vandut in Romania.

Acest model de procesor Intel® CoreTM i7 – 4702MQ cu tehnologia Haswell vine si cu alte facilitati integrate precumTurbo Boost ce permite un overclock oficial de pana la 3000MHz dar si tehnologia HyperThreading ce dubleaza capacitatea core-urilor disponibile prin rularea simultana a doua threaduri pe fiecare nucleu din cele 4 disponibile.

Tot in acest procesor avem integrat si un chipset video Intel HD Graphics 4600 care este foarte util si are rolul de a prelua sarcinile usoare in materie de video astfel placa video dedicata este folosita in special pentru gaming sau randare 3D.

Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm vine cu o memorie de 16GB RAM DDR3 la o frecventa de 1333 MHz care este mai mult decat suficienta pentru orice aplicatie disponibila sau jocuri de ultima generatie.

In materie de placa video avem suplimentar chipset-ului grafic Intel HD Graphics 4600 si o placa video dedicata Nvidia GeForce GTX 760M care face parte din noua generatie de chipset-uri video Kepler, tehnologie de 128 biti si are 2 GB memorie video de tip GDDR5. La acest chipset video avem integrat si procesorul PureVideo HD care este capabil sa decodeze cu usurinta inclusiv filme in noul format 4K. Placa video trece cu brio orice test in materie de gaming si putem spune ca se descurca fara sa oboseasa deloc in jocuri de ultima generatie cu cerinte foarte mari.

Avem la dispozitie un hard de 1TB de tip SATA pentru stocarea informatiei iar datorita slotului liber disponibil pentru inca un hard-disk putem monta unul de tip SSD pentru cresterea performantelor si rularea mult mai rapida a aplicatiilor.

Display

Acer Aspire V3-772G foarte mare de 17.3 inch de tip LCD LED, lucru atipic pentru un laptop ca sa spunem asa. Chiar daca display-ul este de tip clasic iluminat cu LED-uri acesta ofera unghiuri de vizibilitate foarte bune, putin mai slabe fata de un display de tip IPS de ultima generatie. Ecranul vine la o rezolutie FULL HD de 1920 x 1080 pixeli iar culorile afisate sunt foarte vii si luminoase, lucru datorat tehnologiei Acer ComfyView incorporata la acest model.

 

Conectivitate, porturi si tehnologii

Acest laptop este dotat full inclusiv in ceea ce priveste posibilitatile de conectare. Avem astfel doua porturi de mare viteza USB 3.0 si inca doua USB 2.0. Pentru redare video avem disponibil un port VGA si un HDMI ideal pentru conectare la un display extern sau la un videoproiector.

Pentru conectare la internet avem disponibil un port Ethernet wired gigabit 10/100/1000 dar si o placa de retea de tip wireless ce vine cu standartul 802.11 a/g/n. Pe partea audio trebuie mentionata tehnologia Dolby Home Theater v4 care vine integrata dar si porturile pentru microfon sau iesire audio. Un alt ajutor pentru redarea unui sunet la o calitate superioara este aplicatia Dolby Equalizer software prin care sunetul este redat excelent atat prin difuzoarele integrate cat si prin alte periferice audio de iesire.

Si in privinta bluetooth-ului beneficiem de ultima varianta 4.0 disponibila prin care putem conecta orice fel de echipament ce suporta tehnologia bluetooth.

Autonomie

Acer Aspire V3-772G-747a161TMamm vine cu o baterie Li Ion in 6 Celule ce asigura o autonomie declarata de catre producator de pana la 3 ore si 30 min in conditii de utilizare optima, in conditii reale si intense de utilizare nu depaseste 3 ore.