Importanta jucariilor curate

Teething baby biting toy

De la o varsta frageda, copiii sunt invatati sa imparta jucariile, insa acest lucru poate fi periculos pentru ca exista foarte multi microbi ce le pot pune in pericol sanatatea. Situatia este mai grava daca o jucarie este in mana unui copil bolnav si apoi ajunge in mana unui copil sanatos. Pentru ca micutul tau sa fie in siguranta curata jucariile in permanenta.

Multi parinti sunt putin confunzi cand vine vorba de curatarea si de dezinfectarea jucariilor, aminteste The parents zone. Unele jucarii pot fi spalate in masina de spalat vase, in timp ce altele merg sa fie spalate in masina de spalat, insa unele sunt ceva mai pretentioase.

Este important sa cureti cat mai des jucariile copilului. Daca ai un copil foarte mic, jucariile ar trebui curatate dupa fiecare utilizare. Acestia au obiceiul de a baga mereu jucariile in gura si de aceea este important sa fie curate. Pentru copiii mari, le poti curata o data pe saptamana.

Cum se joaca copilul meu?

Inalbitorul poate fi utilizat la curatarea jucariilor, insa in cantitati foarte mici. Dupa folosirea inalbitorului, clateste foarte bine jucariile. De asemenea, nu utiliza inalbitor amestecat cu alte substante.

In cazul animalutelor din plus ai grija cum le speli, deoarece exista riscul de a iesi puful din ele si sa se inece copilul.

De asemenea, inainte de a baga animalutele in masina de spalat verifica-le de componente muzicale.

Creeaza un intreg univers in camera copilului (Galerie Foto)

Inainte sa le cureti citeste cu atentie etichetele pentru eventualele reguli. Daca nu esti sigur de cum sa cureti o jucarie, suna la numarul de informatii trecut pe eticheta pentru a te lamuri. Daca nu reusesti, renunta la aceea jucarie. Nu are rost sa risti sanatatea copilului tau.

Nu uita ca o jucarie curata inseamna o un copil sanatos.