HTC One a fost lansat in Februarie 2013 in New York si Londra devenind in scurt timp un succes mondial. Inca din 2010 de cand HTC a fabricat primul telefon pentru Google si anume prima generatie de Nexus, compania taiwaneza HTC a scos pe piata doar modele de succes precum Desire, Sensation sau generatiile vechi de HTC One X, S si V. Chiar daca vanzarile la modele anterioare nu au atins asteptarile producatorului, cu HTC One se pare ca au reusit sa stopeasca declinul in care au intrat vanzarile HTC in ultima parte a anului 2012.

HTC One vine cu un ecran superb de 4.7 inci, un procesor Snapdragon 600 Quad Core de 1.5 GHz capabil de o viteza de procesare incredibila si nu in ultimul rand cu o camera de 8MP net superioara fata de camerele vechi regasite la modelel HTC.

Design

Prin lansarea HTC One producatorul a pus in mod deosebit accent pe partea de design, astfel avem un telefon construit in mare din doua foi groase de aluminiu, partea din spate e usor convexa, iar partea frontala e perfect plata. Finisajul si luciul obtinute la acest model s-au realizat prin slefuirea materialului de aluminiu iar in ceea ce priveste capacul de la baterie acesta a fost finalizat in mod exceptional fiind suficient de adanc pentru a adaposti acumulatorul de mare capacitate.

Avand dimensiunile (W x H x D mm): 68.2 x 137.4 x 9.3 si o greutate de 143 grame, HTC one cu siguranta nu este cel mai subtire sau cel mai usor telefon insa cu siguranta e un telefon cu o ergonomie excelenta. Muchiile laterale au o grosime de doar 4mm iar capacul de la baterie e bombat in mijloc asigurand astfel o manevrabilitate excelenta.

Pentru a asigura un semnal 3G si GSM bun la acest model, HTC a optat pentru introducerea unei magini realizate din ceramica foarte rezistenta care se afla intre cele doua foi de aluminiu si asigura receptionarea corespuzatoare a semnalului oferit de compania de telefonie.

Display

HTC One vine cu un display de 4.7 inch de tip SLCD 3 ce rada culorile in mod exceptional, natural iar nivelul de culoare neagra este remarcabil avand in vedere ca avem de a face tot cu un display cu iluminare de fundal. De mentionat aici si unghiurile de vizualizare foarte largi dinsponibile la acest display dar si utilizarea fara probleme in natura datorita luminii solare. Acest ecran vine cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si cu cea mai mare densitate per pixel disponibila pe un telefon mobil : 468ppi

Camera

In ceea ce priveste camera de pe HTC One, putem aminti un senzor principal de 4MP si camera secundara frontala de 2.1MP. Camera principala foloseste tehnologia Ultrapixel care permite senzorului sa prindă mai multă lumina. Camera vine cu un Senzor BSI, dimensiune pixeli 2,0 µm, si cu o dafragma F2.0 alaturi de un obiectiv de 28 mm.

Specificatii tehnice

Puterea de procesare la telefonul HTC One este redata de un CPU Snapdragon 600 Quad Core tactat la o frecventa de 1.7GHz, acesta dispunand de 4 nuclee. In ceea ce priveste adaptorul grafic putem mentiona GPU-ul NVIDIA Tegra 3 cu 4 procesoare principale plus inca unul care se ocupa de consumul redus al bateriei. Memoria RAM este de 2GB iar spatiul de stocare disponibil este de 32GB fara posibilitate de extindere prin microSD.

Autonomie

Datorita display-ului cu rezolutia foarte mare automat avem un consum mai mare de energie. Telefonul HTC One vine cu o baterie nedetasabila de 2300mAh care asigura o autonomie de o zi intreaga fara probleme in conditii de utilizare peste medie atat pentru navigare, mail cat si pentru vizionare videoclipuri sau redare alt continut multimedia.