obudowa

HP ProBook 470 G2 este un laptop cu un display de 17 inch si ecran de tip touchscreen, un lucru extrem de apreciat de utilizatorii acestui laptop ce folosesc sistemul de operare Windows 8.1. Pentru interactiunea cu utilizatorul prin display-ul de tip touchscreen este nevoie de un sistem de operare compatibil si doar Windows 8.1 ofera cea mai buna experienta in acest sens.

Daca ar fi sa caracterizam laptopul HP ProBook 470 G2 in 3 cuvinte am spune doar eleganta, ergonomie si modernitate. Desi poate fi privit ca succesorul HP ProBook 450, acest model vine cu o noua configuratie hardware menita sa atraga si pe cei mai pretentiosi dintre noi.

Carcasa este realizata dintr-un plastic negru mat si dur aproape in totalitate. Partea centrala este realizata integral din aluminiu iar imbinarile dintre plasticul dur si aluminiu sunt perfecte. Fantele de aerisire plasate langa acumulator sunt numeroase si implicit asigura o racire eficienta a sistemului. Cu dimensiunile 413.8 x 279.5 x 25.3 mm si o greutate de doar 2.87 Kg acest laptop este foarte stabil si practic la utilizare indelungata.

Specificatii hardware si display
HP ProBook 470 G2 este propulsat de un procesor de ultima generatie produs de Intel, mai exact este vorba de modelul Intel® CoreTM i7 4510U de tip dual-core ce ruleaza la 2000MHz. Acest procesor face parte din familia Haswell, ultima generatie de procesoare produse de Intel. Procesorul are la baza arhitectura de 22 nm si o memorie cache de 4MB. Gratie tehnologiei TurboBoost acest procesor poate ajunge sa lucreze la o frecventa de pana la 3100MHz.

Acest laptop vine cu o memorie de 8 GB RAM DDR3 la o frecventa de 1600MHz, memorie ce poate fi extinsa pana la maxim 16GB RAM avand in vedere slotul liber disponibil. In materie de chipset video intalnim placa grafica integrata Intel HD Graphics 4400 care este folosita pentru rularea continutului comun si banal insa la nevoie intra in actiune chipset-ul video cu memorie dedicata ATI Radeon R5 M255. Placa video dedicata ATI vine cu o memorie de 2GB RAM si ruleaza fara probleme cele mai noi jocuri aparute pe piata la detalii cel putin medii.

Spatiul de stocare este oferit de un HDD clasic de 1TB ce vine cu 5400RPM. Pentru a putea folosi acest laptop la performante maxime se recomanda inlocuirea acestui HDD cu un dispozitiv de stocare de tip SSD pentru care puteti consulta oferta de pret aici.

HP ProBook 470 G2 vine cu un display 17.3 inch la o rezolutie de 1600 x 900 pixeli, o rezolutie clasica pentru aceasta dimensiune. Panoul este de tipul TN, retroiluminat cu leduri, ofera o luminozitate de 252 cd/m2. De remarcat este distributia aproape perfecta a luminozitatii pe suprafata ecranului, 93%. Contrastul destul de mic, 272:1 face ca valoarea luminozitatii punctului de negru sa fie de doar 0.87 cd/m2, ceea ce se traduce prin imagini in culori nu foarte intense. Insa acest lucru se datoreaza si faptului ca displayul este de tipul anti-glare si este cunoscut ca imaginea oferita de acest tip de display nu este la fel de vie si colorata ca unul de tipul glare.

Comunicatii, porturi si tehnologii
HP ProBook 470 G2 vine cu o unitate optica DVD-RW, un microfon digital dual array integrat si difuzoare stereo cu tehnologia DTS® Sound™ + integrata. Deasupra display-ului gasim si o camera WEB 720p extrem de utila pentru apelurile de tip video efectuate cu ajutorul acestui laptop. Acest model dispune si de un cititor integrat de carduri ce suporta formaturile SD, SDHC si SDXC.

Ca si porturi disponibile intalnim in primul rand 2 porturi USB 3.0 pentru transfer de mare viteza si inca 2 porturi USB 2.0. Avem 1 port HDMI extrem de util pentru redarea continutului multimedia cu ajutorul unui proiector sau printr-un televizor. Pentru echipamentele mai vechi avem si un port VGA dar si iesire audio cu mufa jack de 3.5mm.

La capitolul comunicatii avem o placa de retea de tip gigabit pentru transferul prin cablu ce cunoaste standardele de transfer 10/100/1000MB. Pentru transferul de date fara fir avem un adaptor wireless 802.11 b/g/n ce asigura un transfer de date rapid si eficient. HP ProBook 470 G2 vine si cu tehnologia Bluetooth versiunea 4.0 integrata pentru conectarea echipamentelor disponibile sau sincronizarea cu alte device-uri.

Autonomie
Desi acumulatorul integrat de tip Li Ion are 6 celule, acesta are o capacitate de doar 47Wh, ceea ce duce la o autonomie de sub 3 ore in conditii de utilizare cu placa wireless pornita si display-ul pe luminozitate normala. Avand in vedere display-ul de 17 inch este normal consumul ridicat de energie. De mentionat insa ca la o utilizare cu luminozitate minima si adaptor wireless oprit acest laptop asigura o autonomie de peste 5 ore de utilizare continua.