l5z49ea-hp-1

HP Pavilion 17-F250NQ este un laptop de ultima generatie ideal pentru cei care isi dorescc un laptop de gaming sau multimedia. Prezenta placii video dedicate face ca acest laptop sa se preteze excelent la rularea jocurilor de ultima generatie. Vorbim asadar despre un laptop excelent cu performante de top (Intel Core i7 quad-core Ivy Bridge, 8GB memorie, placa video dedicata AMD Radeon HD 8670M cu 1GB memorie, display HD+, HDD 1TB s.a. ) dar si cu aspect impecabil si alte plusuri pe care va las sa le descoperiti in acest articol

Elegant atat la interior cat si la exterior, asa putem caracteriza pe scurt laptopul HP Pavilion 17-F250NQ. Plusul de eleganta este asigurata atat de colturile rotunjite si marginile usor tesite precum si de combinatia reusita de aluminiu negru mat si plastic argintiu lucios. La o greutate de 2.9 KG putem aprecia faptul ca este usor de manevrat avand in vedere ca avem in fata un laptop de 17 inch cu dimensiunile 420 x 267 x 32.8 mm. Grosimea acestuia nu depaseste 2.8 centimetri, tastatura vine in combinatie completa avand blocul numeric prezent in partea dreapta.

Touchpadul este mare (70 x 110 mm) cu taste fizice pentru click stanga / dreapta. Suprafata sa este usor texturata, in contrast cu zona de odihna a mainilor, fiind foarte comoda pentru gesturile multitouch atat de necesare in Windows 8. La fel ca si la celelalte modele, touchpadul este foarte usor de dezactivat in caz ca folosesti un maus. Cursa tastelor, atat cele de la touchpad cat si de la tastatura este perfecta, tastele fiind silentioase, inclusiv click-ul de final.
In ceea ce priveste specificatiile hardware pentru HP Pavilion 17-F250NQ, mentionam in primul rand procesorul care este unul de ultima generatie, mai exact modelul i5-5200U lansat la inceputul acestui an. Acesta este dotat cu doua nuclee fizice care functioneaza la o frecventa standard de 2.2 GHz dar poate ajunge pana la maxim 2.7 GHz gratie tehnologiei Turbo Boost dezvoltata de Intel. La acest procesor avem totodata integrat un chipset grafic din seria Intel HD Graphics 5500, acesta fiind utilizat atunci cand nu este nevoie de placa video dedicata, in felul acesta consumul de energie ramane unul redus.

Atunci cand rulati un film in format HD sau vreti sa folosit laptopul pentru aplicatii care necesita mai multa putere de procesare grafica intra in functiune (in mod automat) placa video dedicata NVIDIA GeForce 840M, dotata cu 2 GB de memorie RAM. Aceasta poate rula cu usurinta majoritatea jocurilor lansate pana in prezent, chiar daca nu la rezolutie si detalii maxime. Nu se pune problema lipsei memoriei RAM, Cei 8GB de memorie FIIND suficienti atat pentru OS cat si pentru restul de programe instalate. Acelasi lucru se poate spune si despre stocare, cei 1TB sunt de ajuns pentru orice tip de utilizator.

HP Pavilion 17-F250NQ dispune de tot ceea ce are nevoie un gamer, inclusiv conexiune Bluetooth. O bila neagra totusi il constituie faptul ca sunt disponibile doar 3 porturi USB.

Astfel pe laterala dreapta se gaseste unitatea optica DVD RW, un port USB 2.0, alimentarea si Kensington Lock. Laterala stanga este mult mai bogata, aici gasind cititorul de carduri, mufa combo jack pentru casti si microfon, 2 porturi USB 3.0 si iesirile HDMI si VGA. Desi dispune de doar 3 porturi USB trebuie remrcata pozitionarea excelenta a acestora, 1 port USB in partea dreapta ce il putem folosi in general pentru conectarea unui mouse in timp ce cele doua porturi din stanga ramana disponibile pentru transferul de date.

In dreapta si stanga camerei web HP Truevision HD cu microfon incorporat se gasesc cele doua antene ale modului wireless 802.11 b/g/n. Asa cum ne-a obisnuit inca de la laptopuri cu pret redus, cei de la HP ofera si in acest caz conectivitate Bluetooth V4.0.

 

Desi ventilatorul nu se opreste niciodata, nici macar in modul idle, HP Pavilion 17-F250NQ se dovedeste a fi un laptop foarte silentios, intensitatea gomotului crescand de la 31.5 – 32 dBA pana la 40.5 – 41 dBA la solicitare maxima. Din acest punct de vedere, acest laptop se incadreaza in media generala de galagie a lapotpurilor.

se remarca in schimb in ceea ce priveste sistemul de racire, toate suprafetele ce vin in contact cu utilizatorul pastrandu-se mereu la o temperatura scazuta. Asta pe de o parte ventilatorului care nu opreste niciodata, dar pe de alta parte si dimensiunii mari a gurilor de ventilare, laterale si posterioare.

Inca un punct foarte la care acest laptop sta foare bine este autonomia: 4 ore pentru un laptop de jocuri reprezinta o autonomie excelenta. Acest lucru, alaturi de greutatea redusa ii cresc foarte mult portabilitatea acestui laptop de 17 inch. De mentionat ca acumulatorul este de tipul Li Ion si are 6 celule.