Destinatii de Vacanta in Grecia

Va propun sa incepem cautarea celor mai interesante vacante in Grecia pornind calatoria noastra din Insulele situate in Nordul Marii Egee.
Aceste insule sunt, in general, mai putin populare decat cele ale Ahipelagului Cicladelor sau din Dodecanese, insa frumusetea si naturalatea lor nu sunt cu nimic mai prejos fata de toate acestea.

THASSOS

Thassos, cea mai mai frumoasa insula din nord-estul Marii Egee a devenit foarte populara in randul turistilor germani, iar in ultima perioada tot mai multi turisti romani isi aleg din gama diversificata de vacanta in Grecia-Thassos.
Pentru a va bucura de o vacanta in Thassos in cursul lunilor iulie si august este recomandat sa va faceti rezervari cu foarte mult timp inainte, chiar incepand cu luna octombrie a anului precedent.
Pentru a ajunge in insula Thassos va recomand sa folositi unul dintre numeroasele feriboturi care pleaca din portul Kerramotti, care functioneaza tot sezonul estival. Debarcarea turistilor are loc in portul Limenas, capitala insulei Thassos. Orasul Limenas, situat pe coasta de nord a insulei, este un amalgam de cladiri moderne si ruine arheologice, taverne, cafenele si terase pe faleza portului.
Varietatea peisajelor, plajele sale fine si satele de munte pitoresti dau insulei Thassos o frumusete rara. Cautati in Thassos cele mai frumoase plaje dincolo de Potos, unde cele din Rachoni, Agios Georgios, Sotiras sau chiar din Limenaria va vor incanta prin limpezimea apelor se scalda nisipul fin auriu.
Sub forma circulara , insula Thassos poate fi vizitata in mai putin de doua ore, astfel incat , daca plaja hotelului pe care l-ati rezervat nu va place, puteti gasi alte plaje salbatice in mai putin de 10 kilometri de locul unde sunteti cazati.
Daca nu v-ati decis sa alegeti insula Thassos pentru vacante in Grecia, va propunem:

MYKONOS

Aceasta insula cosmopolita va v-a captiva datorita cladirilor sale alb-luminoase, adunate in jurul unui port viu colorat pe ale carui valuri se leagana barci de pescuit , de abia sosite din larg.
Scumpa, decadenta si cautata de homosexuali, heterosexuali, dar si de familii, Mykonos este una dintre destinatiile create, parca pentru imaginilie magnifice postate pe Facebook. Viata de noapte cu cluburi care se inchid doar la aparitia primelor raze de soare, restaurante specifice si hoteluri pentru toate bugetele, este o insula cu o multime de plaje excelente, nu foarte aglomerate. Din Mykonos exista conexiuni rapide catre Syros, Tinos, Paros, Naxos, Ios, Santorini, Andros si alte insule din Arhipelagul Cicladelor.
Nu departe de Mykonos se afla spectaculoasa Thira cu spectaculoasa caldera.

SANTORINI

Sa stiti ca , in afara de uimitoarea caldera, Santorini are cele mai bune vinuri din Grecia, dar si cele mai multe crame incluse in programe turistice pentru degustari de vinuri.
Cei mai multi dintre turistii care viseaza sa-si petreaca o vacanta in Santorini isi doresc o cazare in frumoasele hoteluri cu vedere la caldera. Viata de noapte animata, plajele excelente, scenografia excelenta si romantismul locului au facut din Santorini cea mai atractiva destinatie de vacanta din Grecia.

CORFU

Dintre Insulele Ionice, as recomanda Corfu, o insula care se intinde pe 33 mile lungime, avand o latime de 15 mile. Corfu are reputatia unei insule in permanenta animate de viata de noapte a barurilor karaoke, insa este recomandata si pentru familiile pentru copii.
Corfu este considerata a doua ca marime si, probabil, una dintre cele mai pitoresti dintre Insulele Ionice, in Grecia fiind cunoscuta ca “insula de smarald”, unde munti impaduriti cu paduri de pin curg pana spre nisipurile aurii. Vacante in Grecia-Corfu va ofera bucuria intalnirii cu statiuni fantastice inconjurate de golfuri linistite, sate traditionale, dar si lagune ce pot fi exploatate doar cu ajutorul barcilor inchiriate. Perioada cuprinsa intre lunile iunie-septembrie este cea mai prielnica pentru vacante in Grecia, in aceasta perioada , vremea fiind ideala pentru plaja si inot .