inspiron-3521_2_13_1

Dell Inspiron 3542 poate fi o alegere inspirata daca ne dorim de la laptopul achizitionat mai mult decat un design reusit sau culori vii redate prin ecranul HD. Configuratia despre care vom discuta astazi este una din gama de top pentru seria Inspiron ce vine echipata cu un procesor Intel i7 Haswell si un chipset video principal produs de nVidia.

Design-ul la acest model este unul ce aminteste mai degraba de un laptop din gama business, fara colturi rotunjite sau culori deschise. Tastatura este aerisita, tastele sunt perfect pozitionate fara o apropiere a acestora ce conduce la apasarea mai multor taste simultan. Un alt avantaj major la aceasta tastatura este rezistenta la lichide, spre deosebire de alte modele de pe piata, in cazul in care accidental scapam lichid pe aceasta tastatura sunt foarte mari sanse sa nu se intample absolut nimic, curatam tastatura si continuam lucrul mai departe.

Tot la capitolul design mentionam suprafata texturata si inchisa la culoare de pe acest laptop, astfel acest model nu este un magnet pentru amprente sau praf ca si in cazul celor cu suprafata lucioasa. Dimensiunile lui Dell Inspiron 3542 sunt (W x H x D): 381.4 x 25.6 – 267.6 x 259 mm si are o greutate de doar 2.4 kg.

Specificatii hardware
Dell Inspiron 3542 este propulsat de un procesor din gama Intel® CoreTM i7 model 4510U de tip dual-core. Acest procesor face parte din generatia ultra-low voltage ce contribuie la u autonomie sporita a bateriei insa pierde teren la capitolul performante, este un procesor de tip dual-core Haswell. La o utilizare zilnica acesta dezvolta 2200MhZ insa gratie tehnologiei Turbo Boost poate ajunge pana la 3100Mhz daca este nevoie.

Ca si chipset grafic utilizat pentru aplicatiile uzuale intalnim o placa integrata din gama Intel HD Graphics 4400, insa pentru aplicatiile ce necesita resurse consistente intra in rolul adaptorul grafic produs de nVidia, mai exact modelul gForce 840M cu o memorie dedicata de 2GB RAM.

Dell Inspiron 3542 vine cu o memorie RAM de 8GB DDR3 ce ruleaza la o frecventa de 1600Mhz. Capacitatea de stocare este redata de un HDD de tip SATA de 1TB, insa pentru a aduce un plus de viteza notebook-ului recomandam achizitionarea unui dispozitiv SSD de mare viteza. Puteti consulta lista de preturi pentru SSD aici.

Ecranul prezent pe acest model este unul de tip clasic cu o diagonala de 15.6 inch ce vine cu tehnologia TrueLife dezvoltata de compania Dell. Formatul acestui display este de tip HD cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli.

Multimedia
Dell Inspiron 3542 vine cu o gama variata de porturi si tehnologii disponibile. Amintim aici in primul rand camera WEB de tip HD ce reda cadre HD de 720p. Avem un cititor de carduri ce suporta SD, SDHC si SDXC dar si o unitate optica DVD-RW. Sunetul este redat prin niste difuzoare stereo ce utilizeaza tehnologia Waves MaxxAudio perfecta pentru a reda sunete de calitate inclusiv la o frecventa inalta.

In materie de porturi disponibile intalnim un HDMI, o iesire de tip Ethernet pentru placa de retea si un port VGA si USB 3.0. Totodata avem disponibile si doua porturi USB 2.0. Pentru comunicatii avem pe langa placa de retea 10/100 si un adaptor Wi-Fi ce cunoaste standardul 802.11 n si un bluetooth versiunea 4.0.

Autonomia acestui model este redata de un acumulator Li Ion 4 Celule ce asigura o utilizare constanta de pana la 3 ore conform specificatiilor producatorului. Aceasta autonomie este una relativa, la o utilizare intensa bateria nu rezista mai mult de 2 ore.