Carti Bune Despre Advertising

1. Confesiunile unui om de publicitate de David Ogilvy a fost prima şi rămâne cartea mea preferată. Este cartea care mi-a trezit interesul pentru marketing în general. Ogilvy când a scris această carte se aştepta să se vândă în maxim 5 mii de exemplare. În cele din urmă, datorită stilului franc a lui David Ogilvy şi cunoştinţelor de bun simţ, dar care lipseau atunci din agenţii, pe care le transmitea, această carte a devenit una din cele mai renumite cărţi despre advertising.

2. Metode de publicitate testate de John Caples eu o consider biblia copywriting-ului. Este probabil cartea care m-a învăţat cele mai multe lucruri despre scrisul persuasiv şi care vinde. Ca să înţelegi ca lumea această carte sunt convins că trebuie să o citeşti de cel puţin 4-5 ori şi să o aplici minim câteva ore pe săptămână redactând texte de vânzare.

Se citeşte super rapid şi îţi transmite mult entuziasm pe măsură ce o parcurgi.

3. Viaţa mea în publicitate şi publicitate ştiinţifică de Claude Hopkins este probabil cartea care m-a dat peste cap. Nu neapărat datorită cunoştinţelor, ci mai degrabă datorită geniului lui Hopkins. Pe la începutul anilor 1900 acest geniu al marketingului făcea marketing direct şi inventa noi metode testate de a vinde.

Această carte, scrisă tot pe la începutul secolului XX prezintă nişte adevăruri de marketing care şi acum sunt ignorate de către mulţi profesionişti care lasă creativitatea să facă toată diferenţa. Ogilvy spunea că înainte să ai de-a face cu publicitatea, ar trebui să citeşti de 7 ori cartea lui Hopkins.

4. Buyology de Martin Lindstrom, cel care a scris şi Branduri Senzoriale este o carte descriptivă, în ideea că prezintă contextul şi eficienţa mai multor mituri.

Această carte pare a fi scrisă să îi mulţumească pe toţi marketerii, advertiserii, brand managerii sau product developerii, astfel încât toţi să fie pe aceeaşi lungime de undă.

Este o carte care “ia la trântă” majoritatea miturilor din advertising şi marketing şi readuce adevărul la suprafaţă.

5. Hey, Whipple, Squeeze This de Luke Sullivan este probabil cartea cea mai simpatizată prin agenţii. Sincer nu ştiu ce lecturi se recomandă pe la noi prin agenţii, dar această carte este un must. Cunoştinţele din ea sunt un pic mai vechi, dar per total cartea te poate ajuta să ajungi cu un pas mai aproape de sentimentul şi realitatea că eşti un marketer mai bun.