Centrala termica Buderus Logamax U042 24kw

Buderus Logamax U042 este o centrala termica murala care functioneaza pe gaz, din aceasta gama fiind unul dintre cele mai compacte modele prezente in magazinele dedicate ansamblelor de natura termica. Pe langa clasica functionalitate de incalzire, exista si functia de incalzire a apei care garanteaza utilizatorului un confort sporit, intreaga activitate fiind una de silentiozitate deplina datorita sistemului de control a declansarii ansamblului.
Aceasta centrala termica murala pe gaz este recomandata celor care doresc un ansamblu performant dar care nu poseda un spatiu foarte genros in propria locuinta. Modelul, desi este unul de dimensiuni foarte scazute, asigura un confort termic desavarsit si nu necesita o locatie speciala in vederea montajului. Randamentul sporit garanteaza atat posibilitatea adaptarii temperaturii ambientale cat si un flux constant de apa calda.

Unul dintre principalele avantaje ale centralei termice Buderus Logamax U042 se raporteaza la dimensiuni, avand o cota de doar 740 mm pe inaltime, o adancime de 360 mm si o latime de 400 mm. Aceste standarde se transpun intr-un montaj rapid, in orice zona a locuintei, detaliu care transforma centrala termica murala Buderus Logamax U042 intr-un aliat al garsonierelor, apartamentelor si chiar al locuintelor in care se doreste o economisire a spatiului.

Faptul ca dimensiunile sunt scazute nu influenteaza cu nimic comportamentul centralei, performantele nefiind afectate. Asigura un nivel maxim de confort, fiabilitatea si functionarea pe termen lung constituind si ele avantaje substantiale. Buderus are o tehnica proprie de schimbare a caldurii de tip tub-in-tub integrat, o protectie deplina impotriva coroziunii si a depunerilor de calcar.

Buderus Logamax U042 1Ce inseamna sa aveti o centrala termica cu capacitatea de a oferi un flux constant de apa calda? Noi numim acest parametru un plus de confort pentru utilizator, Buderus Logamax U042 avand un schimbator de caldura si o turbina care ajuta la obtinerea apei menajere la o temperatura reglabila. In plus, Buderus este si un cunoscut producator de panouri solare care, prin intermediul unei interconectari, pot deveni sursa de energie electrica in vederea obtinerii apei calde fara niciun cost.

CARACTERISTICI GENERALE

Buderus Logamax U042 face parte din gama centralelor termice de tip conventional, termenul „mural” facand referire la tipul de montaj. Avantajul centralelor termice murale se raporteaza atat la montajul destul de facil cat si la randamentul din timpul utilizarii, atat capacitatea de incalzire a locuintei cat si a apei menajere fiind una ridicata.

Puterea termica a unei centrale este unul dintre principalii factori de achizitie, in urma efectuarii unor calcule de specialitate avand posibilitatea de a cauta un model capabil sa sustina intregul necesar din timpul anotimpului rece. Buderus Logamax U042 este o centrala termica murala cu o putere nominala cuprinsa intre 10.2 si 26.3kW, coordonate care o plaseaza in randul centralelor de dimensiuni mici-medii.

Dincolo de puterea termica nominala, atentia utilizatorului se indreapta catre puterea termica utila, o valoare care se reflecta in uzul de zi cu zi. Minimul este de 8.9kW in timp ce maximul poate ajunge la o valoare de 24kW, de aici si incadrarea modelului Logamax U042 in catalogul de centrale termice de 24kW.

Buderus Logamax U042 functioneaza pe baza de gaz metan, un combustibil accesibil care genereaza un randament sporit. De altfel, centralele pe gaz metan sunt cele mai populare datorita gradului de utilizare dar si a costurilor scazute generate de pretul scazut al acestui combustibil in comparatie cu alte surse similare. Tirajul este unul fortat, Buderus Logamax U042 bazandu-se pe un sistem de functionare care pune pret pe productivitate.

Randamentul dar si suprafata pe care o poate acoperi o centrala termica sunt de interes iar performantele lui Buderus Logamax U042, in ciuda dimensiunilor sale scazute, sunt impresionante. Avand un randament calculat de 93.6%, modelul Logamax U042 are capacitatea de a incalzi pana la 192 de metri patrati concomitent, totul fara a depasi un consum de 130 de metri cubi de gaz metan.

Panoul de comanda va ofera o imagine de ansamblu a functionarii centralei termice cat si posibilitatea de a implementa parametrii doriti. In cazul centralei termice murale Buderus Logamax U042, aceasta componenta de baza si anume panoul de comanda este unul de tip mecanic. Avand un afisaj de baza si butoane dispuse in zona frontala, controlul se face rapid si nu implica un efort din partea utilizatorului. Se recomanda, totusi, citirea manualului de instructiuni inainte de a modifica factorii afisati pe minidisplay-ul centralei.

Functiile sunt foarte bine delimitate si bineinteles ca primeaza cea de incalzire, Buderus Logamax U042 comportandu-se excelent indiferent de conditiile atmosferice. Pe langa aceasta functie, exista posibilitatea de incalzire a apei menajere cu un debit de 11.4 litri in fiecare minut.

Buderus Logamax U042 are in componenta sa o pompa de apa care implica o utilizare in baza a 3 trepte de viteza. De asemenea, exista un kit de evacuare a gazelor de tip 60/100, ventilator in vederea mentinerii ansamblului la temperatura optima de functionare, in timp ce pachetul de baza contine atat kitul de evacuare a gazelor arse cat si materialele care va ajuta sa fixati centrala pe perete.

EFICIENTA SI EXPLOATARE

Buderus Logamax U042Eficienta unei centrale termice murale, la fel ca in cazul tuturor celelaltor aparate de natura termica de altfel, este calculata cu ajutorul unor stele. Producatorul a reusit sa obtina pentru modelul Logamax U042 doar 2 stele, asta denotand faptul ca pretul pe care il achitati in schimbul acestei centrale este mai mult decat meritat.

Capitolul de exploatare este cunoscut si ca siguranta in exploatare si are ca scop informarea utilizatorului privind gazele evacuate, temperatura acestora cat si clasa de Nox in care a fost incadrata centrala termica. Fisa tehnica oferita de Buderus indica o evacuare de pana la 16.95 kg/h la o temperatura cuprinsa intre 77 si 124 de grade Celsius, acesti indicatori incadrand centrala termica Buderus Logamax U042 la clasa de Nox 3.

SPECIFICATII TEHNICE

La capitolul dimensiuni lucrurile sunt cat se poate de clare, Buderus Logamax U042 putand fi incadrata in orice moment in randul centralelor termice murale de mici dimensiuni. Cotele se reflecta si in greutate, modelul Logamax U042 cantarind doar 37.9 kg.

Alimentata cu ajutorul unei tensiuni de 220V, aceasta centrala termica poate fi utilizata cu ajutorul unei conexiuni clasice la reteaua de curent electric. Exista si un standard de protectie electrica denumit si IP, Buderus Logamax U042 primind clasa IPX4.

Caracteristici importante la nivelul functionarii pot fi considerate temperatura pe circuitul de incalzire care ajunge la 90 de grade Celsius, presiunea din circuit stabilizata intotdeauna intre 1 si 3 bari, presiunea din vasul de expensiuni de 0.5 bari dar si capacitatea acestui vas care ajunge cu usurinta la 7.5 litri in conditii de functionare normala.