Smart Blue este cea mai noua serie de aparatura electrocasnica oferita de Beko.
Denumirea de Smart Blue este data de noile tehnologii inovatoare si bineinteles de culoarea luminii. Dintre aceste noi tehnologii merita amintite Active Fresh Bluelight si protectia antibacteriana pentru manere. Manerele sunt acoperite de un strat antibacterii ce asigura o igiena ridicata, iar Active Fresh Bluelight, lumina albastra de unde se trage numele seriei, o veti gasi la compartimentul de fructe si legume. Lumina albastra ajuta in pastrarea fructelor proaspete si bogate in vitamina C, continuand fotosinteza pe durata depozitarii in combina frigorifica.

Functia de inregistrare voce se poate dovedi deasemenea foarte utila. Putem renunta la vechile biletele scrise lasate pe frigider care nu ofereau o estetica foarte buna bucatariei.

Dimensiunile de doar 201 x 59.5 x 60 cm (inaltime, latime, adancime) la un volum total de 331 litri fac modelul Beko DBK 386 WDR+ unul extrem de compact. 77 litri au fost distribuiti catre congelator si 244 litri catre partea frigorifica. Partea frigorifica este deasemenea compartimentata foarte bine: 4 rafturi de sticla, 7 suporturi pe usa (4 mici + 3 mari) + dozator de apa, compartimente de legume/fructe si compartiment pentru branzeturi. Congelatorul este impartit in 3 compartimente.

Ca si accesorii combina vine cu un suport metalic pentru sticle cu capacitate de 5 unitati ce se monteaza in partea superioara, tavita pentru gheata si suport pentru oua.
La partea de constructie si design nu ar fi foarte multe de spus. Beko DBK 386 WDR+ are un design simplu dar placut, culoare alba, usa cu deschidere spre dreapta (dar reversibila), manere verticale iar pe usa in partea superioare sunt asezate comenzile si afisajul electronic.
La partea tehnica merita amintit consumul energetic clasa A ce aduce modelului un consum de doar 281 kw pe an, autonomia fara curent de 18 ore si nivelul de zgomot redus de doar 40 decibeli.

Partea frigorifica beneficiaza de sistem de dezghetare automat, in schimb congelatorul va trebui dezghetat manual.