Balerinii nu dau greş niciodată

Sunt anumite piese ce nu vor ieşi niciodată din modă, indiferent de capriciile vremelnice ale tendinţelor. Una dintre acestea este reprezentată de balerinii clasici, model de încălţăminte adorat de femeile de pretutindeni, la orice vârstă.

Sunt anumite piese ce nu vor ieşi niciodată din modă, indiferent de capriciile vremelnice ale tendinţelor. Una dintre acestea este reprezentată de balerinii clasici, model de încălţăminte adorat de femeile de pretutindeni, la orice vârstă.

Sunt convinsă că ai deja în garderobă câteva perechi de balerini şi că nici în acest sezon nu vei scăpa fără o achiziţie nouă. Extrem de comozi şi versatili, purtabili în probabil 80% dintre ţinutele tale, aceştia nu îţi pot lipsi în anotimpul cald, indiferent de stilul tău vestimentar.

Noutăţile în sezonul de primăvară/vară în materie de modele de balerini nu sunt cele mai spectaculoase, pentru că vorbim despre un tip de încălţăminte clasic. Astfel, designerii s-au orientat mai degrabă către jocurile cromatice, accesorizările surprinzătoare sau combinaţiile de texturi inedite.

Urmând linia generală a tendinţelor , balerinii se împart în două mari categorii. Simpli şi neutri sau trendy şi spectaculoşi.

In prima categorie vei regăsi balerinii simpli, fără niciun accesoriu decorativ sau maxim cu o fundiţă discretă aplicată spre vârf. Nuanţele sunt şi de această dată neutre: nude, negru, grej, etc.

Ai de ales şi între varianta cu vârful rotund sau cel ascuţit, care vine rapid din spate cu şanse mari la calificarea în garderoba acestui an.

Din zona balerinilor trendy, bineînteles că primul criteriu îl reprezintă culorile wow ale sezonului. Pastelurile fermecătoare transformă şi încălţămintea în piese diafane, de poveste. Nuanţele de bleu bebe, roz pudrat, verde mentă sau galben stins sunt pretexte suficiente pentru a-ţi reînnoi arsenalul de pantofi.

Dacă vrei ceva inedit, atunci mergi pe texturi surprinzătoare. Texturile metalizate şi cele sclipitoare  sunt extrem de actuale şi merg de minune pe un model de pantofi cuminte, oferindu-i exact doza necesară de îndrăzneală.

O altă propunere care s-ar putea să te tenteze este denimul. Revenit în forţă în propunerile sezonului de primăvară/vară 2014, a cucerit rapid moda stradală – sau mai corect spus, a recucerit – şi se impune iar şi în zona încălţămintei. Ideali pentru ţinutele de zi cu zi, balerinii din blug vor completa perfect o ţinută integrală din denim, iar tu vei fi 100% în acord cu tendinţele actuale.