x550ze_1_4_1

Asus X550JX-XX017D este un laptop care se adreseaza unei game largi de potentiali clienti. Acest model se preteaza excelent pentru activitati multimedia insa este foarte bun la gaming si chiar poate fi incadrat in gama business.

Laptopul Asus X550JX-XX017D are un design unic si se face remarcat prin grosimea redusa cu pana la 5 procente fata de modelele anterioare. Acest model il caracterizam pe scurt la partea de design cu niste linii fine trasate excelent ce ofera un aspect elegant dar si un capac display care are un finisaj ce consta in cercuri concentrice. Acest model dispune de tehnologia ice-cool, tehnlogie menita sa pastreze palmrest-ul la o temperatura optima pentru a evita senzatia de discomfort la o utilizare indelungata.

Acest model are dimnensiunile de 380 x 29.2 – 31.7 x 251 mm si cantareste doar 2.45 kg la o diagonala de 15.6 inch. O greutate relativ decenta ce transforma acest laptop intr-un model usor de transportat si manevrat. Rezolutia display-ului este de 1366 x 768 pixeli iar imaginile sunt redate la o calitate exceptionala, HD. Culorile redate sunt vii, clare si de o calitate superioara.

In materie de componente hardware, Asus X550JX-XX017D vine cu un procesor de ultima generatie Intel Core i7 bazat pe arhitectura Haswell. Vorbim de modelul 4720HQ quad-core. Acest procesor dezvolta o putere in regim normal de rulare de 2.6 Ghz, putere ce poate fi cu usurinta marita prin tehnologia Intel Turbo Boost pana la 3600 Mhz. Memoria cache este de 6MB, vorbind asadar de un procesor extrem de puternic.

In materie de chipset video acest laptop vine cu un adaptor grafic integrat Intel HD Graphics 4600, adaptor folosit pentru rularea programelor de baza ce nu necesita procesare grafica intensa. La procesele mai “greoaie” intra in actiune puternicul GPU GeForce GTX 950M, un adaptor grafic pentru versiunea mobila de ultima generatie. Acest adaptor grafic asigura rularea jocurilor de ultima generatie in conditii optime si redarea de continut video indiferent de rezolutie la o calitate exceptionala.
La capitolul memorie RAM amintim aici prezenta unei placute de 4GB DDR3, o memorie insuficienta am putea spune avand in vedere specificatiile de pe acest sistem. Desigur, Asus X550JX-XX017D poate fi cu usurinta imbunatatit in acest caz prin adaugarea unei placute de memorie suplimentare. Spatiul de stocare este oferit de un HDD de 1 TB, HDD ce ruleaza la 5200 RPM. Pentru a fi pe deplin multumit de acest model recomandam achizitionarea unui dispozitiv de stocare de tip SSD.

Ca si la modelel anterioare, Asus pune pret pe calitatea sunetului oferit. Intalnim asadar doua difuzoare stereo de mare capacitate ce asigura o sonorizare excelenta inclusiv la un volum mare. Tot la nivel multimedia gasim o camera web VGA pentru apelurile video efectuate de pe acest laptop, o unitate optica DVD-RW dar si un cititor de carduri SD.

Pe partea de autonomie producatorul asigura pana la 4 ore de rulare intensa gratie unei baterii de tip Li-Ion cu 4 celule. In concluzie recomandam Asus X550JX-XX017D in primul rand datorita elegantei de care da dovada, procesorului de ultima generatie si gratie prezentei unui GPU extrem de performant. Putem trece usor peste micile incoveniente precum memoria RAM subdimensionara si lipsa unui dispozitiv SSD.