Prin lansarea laptopului Asus X550CC-CJ764D compania taiwaneza a dovedit inca odata ca nu fac rabat de calitate la nici un produs lansat. Acest laptop beneficiaza de specificatii hardware de top, un finisaj de calitate si un dispay de tip touch-screen. Acest laptop este greu de incadrad in categoria notebook deoarece datorita dimensiunilor sale (W x H x D): 380 x 33.6 – 26.4 x 251 mm si a greutatii de doar 2.3kg, este foarte aproape de dimensiunile ideale pentru un ultrabook.

Dupa cum spuneam, Asus X550CC-CJ764D inspira incredere si performanta inca de la prima vedere. Desi are un aspect complet metalic, trebuie sa mentionam ca aceasta carcasa este realizata in totalitate din plastic, este vorba insa de un plastic de calitate extrem de bine finisat, lucios si placut la atingere. Tastatura este de culoare neagra, in contrast cu carcasa laptopului care este silver. Aceasta tastatura are componenta sa si blocul numeric extrem de util pentru multi dintre noi. Tastele sunt in stilul celor de la ASUS, asezate bine astfel incat sa poti tasta comfortabil ore bune.

Detalii
Asus X550CC-CJ764D este propulsat cu ajutorul unui procesor de ultima generatie Intel® CoreTM i7 -3537U, bazat pe o tehnologie de 22nm cu o memorie cache de 4MB. Acest procesor ruleaza la o frecventa de 2000MHz care poate fi extinsa cu usurinta cand situatia impune pana la 3100MHz gratie tehnologiei Intel Turbo Boost. Acest procesor are integrat si un chipset video Intel HD Graphics 4000 care intra in actiune pentru procesele banale rulate pe laptop unde nu avem nevoie de chipsetul video dedicat.

Venind vorba de chipset video dedicat, trebuie mentionata placa video “pentru forja” cu care vine Asus X550CC-CJ764D, este vorba de chipsetul produs de nVidia GT 720M care vine cu 2GB DDR3 memorie dedicata si tehnologia NVIDIA Optimus. Aceasta placa video poate rula fara probleme cele mai noi jocuri video aparute pe piata.

Memoria RAM disponibila pe Asus X550CC-CJ764D este de 4GB RAM care poate fi extinsa cu usurinta pana la 8GB RAM deoarece este ocupat un singur slot de memorie iar acest laptop dispune de doua sloturi. Spatiul de stocare este reprezentat de un HDD de veche generatie SATA cu o capacitate de 500GB. Pentru a spori viteza de lucru la acest notebook este recomandat sa achizitionam un dispozitiv SSD de mare viteza.

In materie de porturi si periferice disponibile incepem cu un DVD-RW standard care isi face treaba cu brio, un cititor de carduri ce suporta SD, SDHC, SDXC si camera WEB de tip HD extrem de utila pentru apelurile de tip video efectuate cu acest notebook. Ca si porturi avem un HDMI pentru redare continut pe un TV sau un video proiector, 2 porturi USB 2.0 de generatie veche si un port USB 3.0 de mare viteza. Avem si un port de tip VGA disponibil in cazul in care mai folosim dispozitive care se conecteaza printr-un astfel de port.

Asus X550CC-CJ764D vine cu o placa de retea de tip gigabit pentru conexiunile prin cablu, un adaptor de retea de tip wireless ce suporta tehnologia 802.11 b/g/n si un bluetooth de ultima generatie versiunea 4.0.

Ajungem acum la un punct extrem de apreciat de utilizatori si anume display-ul de tip HD ce suporta touchscreen. Este vorba de un display cu o rezolutie 1366 x 768 pixeli si o diagonala de 15.6 inch. Trebuie mentionata in primul rand acuratetea acestui touchscreen dar si functiile speciale de care dispune precum Touchpad cu control multi-touch care accepta diverse functii de derulare, zoom si lansare cu ajutorul degetelor.